Kaşüstü Mahallesi’nde aşırı trafik yoğunluğu uzun kuyruklar oluşmasına neden olurken, sürücüleri de canından bezdiriyor. Şehir merkezine gelmek neredeyse bir saati buluyor. Nüfus yoğunluğunun her geçen gün arttığı bölgeye hangi proje yapılacaksa bir an önce devreye sokulmalı.

ÖYLE BİR PROJE YOK

Trabzon’da trafik sorunu kanayan yara olmaya devam ediyor. Özellikle şehrin doğusundan merkezine girmek büyük bir çile haline geldi. Kaşüstü Mahallesinde ki kavşakta günün her saatinde aşırı trafik yoğunluğu sürücüleri ve vatandaşları çileden çıkarıyor. Oluşan uzun kuyruklar İstanbul trafiğini aratmazken, hangi projeye yapılacaksa yapılsın bir an önce devreye sokulmalı. Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’nun son çözün olarak açıkladığı Dal-Çık projesinin havada kaldığı, Karayolları’na böyle bir projenin sunulmadığı ortaya çıktı.

ŞAHİN’DEN ÖNERİ

Ortahisar Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Muharrem Şahin, “Burayı Dal-Çık bile kurtarmaz. Bunlar geçici tedbirler. Dal-Çık oradaki kavağı rahatlatır. Sahil yoluna en azından Akçaabat ile Yomra’ya kadar mümkün mertebe birer şerit daha ilave edilmesi gerekir. Bu dolgu ile olabilir. Bunun başka bir alternatifi yoktur. Sıkıntılı büyük kavşaklar var. Birinci Düzköy, ikinci Çömlekçi, üçüncüsü Erzurum yolu, dördüncüsü de Kaşüstü kavşağı. Buralarda da trafiği rahatlatmak için ciddi çalışmalar yapılması gerekmekte” ifadelerini kullandı.

SONNOKTA