AK Parti Trabzon'da İlçe seçimleri hızla devam ederken bilindiği gibi Merkez İlçe ile Of seçimleri Genel Merkez tarafından ileri bir tarihe ertelenmişti. Krizin en büyük adresi olan Merkez İlçe seçimlerinde ise Genel Merkezin mevcut başkan Zeki Kavanoz ile devam kararı almasının ardından partinin kurucu üyeleri isyan etti. Önceki gece bir araya gelen kurucular, 'Bu karar bizi yok saymaktır. Gerekeni yaparız" diyerek partinin eski yöneticilerinden Temel Altunbaş'ı çıkarmaya karar verdi.



Adaylığını açıklamak için parti binasına giden Altunbaş 'ın basın toplantısı yapma isteğine "Hayır" cevabı aldığı yönündeki bilgiler parti organları tarafından doğrulanmadı. Temel Altunbaş'ın yarın Ak Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanlığı binasında tek başına saat 13.00'da adaylığını açıklayacağı öğrenildi. 
PARTİ TABANI BİRLEŞTİ KÜSKÜNLER BİRARAYA GELDİ 
Ak Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanlığı'na aday olacak Temel Altunbaş ismi için merkez ilçenin mevcut yönetiminden de 10 kişinin oluru alındığı öne sürülüyor. Ayrıca Parti kurucularından ve etkin isimlerden Mustafa Yanmış, Ahmet Metin Genç, Mustafa, İbrahim Keskin,  Ali Rıza Akdeniz, Niyazi Sürmen, Ergin Aydın
Yılmaz Büyükaydın, Ayşe Sula Köseoğlu, Kemal Kadakal, Ömer Odabaş gibi isimlerin görüşlerininde yeni bir ismin ön plana çıkmasında önemli bir rol oynadığı iddialar arasında.
GENÇ: ALTUNBAŞ VE DİĞER ARKADAŞA BAŞARILAR DİLERİM
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Ahmet Metin Genç partide uzun yıllar yöneticilik yapmış bir isim olarak taraf olmasının söz konusu olmayacağını belirterek, "Ben yarın adaylığını açıklayacak olan Temel Altunbaş'a da diğer arkadaşada başarılar dilerim. Seçimin çok listeli olması demokratik bir seçim olmayacağı anlamına gelmez. Tabii ki ben kişisel olarak bir ismi destekleyeceğim ama bu partim adına bir taraf olduğumun göstergesi değildir. Herkes kendi kriterlerine uyan ismi desteklemekte özgürdür" dedi.