Trabzon İli Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Kaya, “Muhtarlar Günü” dolayasıyla bir açıklama yayınladı. Öncelikli olarak tüm muhtarların, ve halkın ‘Muhtarlar Gününü’ kutladığını kaydeden Kaya, “1999 yılında 25 yaşında muhtar seçildiğim gün mahallenin sorunları yanında içinde bulunduğum muhtarlık kurumunun problemleriyle de ilgilenmeye başladım sorunları bir yana bırakalım, muhtarlarımızın görev yapacakları bir kulübeleri bile yoktu. Kimisi kasapta, kimi manavda, kimi eczanede, kimi belediyede. Yani herkes kendi iş yerinde muhtarlık yapıyordu. O gün bu işin bireysel çözülemeyeceğini anladım ve iki arkadaşımla bir dernek kurmaya karar verdik” ifadelerini kullandı.
 
Kaya, ifadelerine şu şekilde devam etti: “Birisi bugünkü federasyon başkanımız Bekir Aktürk, diğeri rahmetli İbrahim Er. Bu süreci paylaştığımız diğer arkadaşlarımızın da desteğini alarak yönetim kurulunu oluşturup 2005 yılında Trabzon İli Tüm Muhtarlar Derneği’ni kurduk. Tohumlarını o gün attığımız hizmet yarışını hiç gaz kesmeden bugünlere taşıdık. Bu yarışta bazen ben bazen diğer arkadaşların kime ne görev düştü ise yaptık. Bu süreçte muhtarlara görev yapabilecekleri fiziki şartları uygun teknolojiyle donatılmış hizmet binaları kazandırdık. Özlük haklarını koruduk ve bir nebzede ihtiyaçları olan maaşlarını günümüz şartlarına uygun bir hale getirdik.

Yola çıktığımız ekiple başarımıza başarı katarak, Trabzon ilinde 692 muhtarımızın, Türkiye genelinde ise 50.252 muhtarımızla hizmet verir hale geldik. Bu zaman zarfında bizi sürekli muhatap alarak bizlerle toplantılar yaparak Türkiye genelinde popülaritemizi arttıran bir dediğimizi iki etmeyen sürekli bizle dertleşip dertlerimizi dinleyen, kazandığımız her hakta hiçbir destekten çekinmeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’a da şükranlarımızı sunarız”
 
Kaya, “Bugün geldiğimiz noktada, bir kulübesi olmayan muhtarların artık bir günü var. 19 Ekim 2016 bütün muhtarların bu önemli gününü tekrar kutluyor ve başarılar diliyorum” ifadeleriyle sözlerini bitirdi.