Yaklaşık 200 bin liraya mal olan tesisin açılış törenine Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Milletvekili Feramuz Üstün, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, kamu kurum müdürleri, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

“YEREL YÖNETİCİLERE DÜŞEN GÖREV BU TÜR GELİŞMELERİ TAKİP EDİP MÜMKÜN OLDUĞUNCA ÇALIŞTIKLARI BÖLGELERE BU HİZMETLERİ GETİRMELERİDİR”

Burada konuşan Vali Dr. Yusuf Mayda, bu tür hizmetlerin gelişmiş bölgelerde olduğu gibi küçük il, ilçe ve köylerde de olmak durumunda olduğunu belirterek, yerel yöneticilere düşen görevin ise bu tür gelişmeleri takip edip mümkün olduğunca çalıştıkları bölgelere bu hizmetleri getirmeleri olduğunu söyledi.

“TAKİP EDİLDİĞİ ZAMAN, PROJE HAZIRLIĞINDA ÖZEN GÖSTERİLDİĞİ ZAMAN BU HİZMETLER DAHA HIZLI GELİYOR”

Bütçe yatırımları dışında özellikle pozitif ayrımcılık kapsamında gerek DOKA, gerek SODES, gerek KÖYDES ve gerekse de AB projeleri ile büyük kaynaklar aktarıldığını kaydeden Vali Mayda, “Geçtiğimiz yıl SODES kapsamında 6 milyonluk proje desteği sağlanmıştı, bu yıl itibarı ile de 3,5 milyon liralık bir katkı sağlandı ve önümüzdeki günlerde bu artacak. Biz ilimizin tamamında gelen hizmetlerle iftihar ediyor, gurur duruyoruz, destekliyoruz. Bu bir hizmet yarışıdır. Takip edildiği zaman, proje hazırlığında özen gösterildiği zaman bu hizmetler daha hızlı geliyor.” dedi.

“BU PROJELER SOSYAL İHTİYACI ÇOK FAZLA OLAN PROJELER”

Milletvekili Feramuz Üstün ise Türkiye’nin birçok yerinde bu tür projeler yapıldığını, belki parasal olarak çok büyük faaliyetler değil ama sosyal ihtiyacı çok fazla olan projeler olduğunun altını çizdi.
Bu tür projelerin hepsinin bütçe imkanları ile ilgili olduğunu dile getiren Milletvekili Üstün, mensubu olduğu TBMM Plan Bütçe Komisyonunda ki bütçe görüşmelerinden bahsederek, “Türkiye’nin hem ekonomik hem siyasi istikrar ortamında dünyanın yaşadığı krize rağmen bu tür projelere aktaracak bir bütçemiz olduğu için Allah’a şükretmemiz lazım. Bu tür projelerin insanlarımızın hak ettiği projeler olduğunu düşünüyorum. Daha fazla hak ettiklerini düşünüyoruz. Daha büyüklerini, daha güzellerini hep birlikte yapacağız. Bizim görevimiz milletimize hizmet etmektir.” dedi.

Proje sahibi Belediye Başkanı Muammer Duran ise SODES kapsamında uyguladıkları “Suda Mutluluğu Bulan Çocuklar” isimli proje kapsamında yapılan tesisin yaklaşık 200 bin liraya mal olduğunu, SODES’ten 165 bin lirasının finanse edildiğini, geri kalanın da Belediye tarafından yapıldığını söyledi.

“AQUA PARK BÖLGEDE TEK”

Bu yıl SODES kapsamında iki proje daha yürüteceklerini hatırlatan Duran, “Bölgemizde böyle bir park yok. 5-10 yaş arası çocuklarımıza hitap eden tesisimiz ilimiz için büyük bir eksiklikti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.
Konuşmaların ardından aquaparkın açılışı öğrencilerle birlikte gerçekleştirildi.