Arsin ilçesi Yanbolu beldesinde, dere kenarında yaralı halde dişi bir karaca yakalayan vatandaşlar, durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Trabzon Şube Müdürlüğü görevlilerine bildirdi.

Olay yerine giden görevliler de karacayı alarak Yavuz Selim Kemik Hastalıkları Hastanesi Acil Servisi'ne getirdi.

Hastanede ilk kez bir karaca ile karşılaşan operatör doktor Fatih Canyılmaz ve diğer sağlık çalışanları da karacayı tedavi etmek için sedyeye alıp hastane içine aldı.

İncelendiğinde sol ayağında parçalı kırık olduğu ve vücudunda çeşitli yaralar bulunduğu anlaşılan karacanın önce kırık olan ayağına platin takılarak alçıya alındı.

Diğer yaralarına da dikiş atılarak pansuman edilen karaca, tedavisinin ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi. Görevlilerce, şubeye götürülerek koruma altına alınan karaca, bir süre sonra öldü.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Trabzon Şube Müdürü Yunus Erkut, AA muhabirinin soruları üzerine, yaralı karacayı kurtarmak için kendileri ve doktorların ellerinden geleni yaptığını belirterek, "Çok üzgünüz. Arkadaşlar tedavi oldu diye seviniyordu. Maalesef kurtaramadık" dedi.

Erkut, karacanın yaralarının yanı sıra stres nedeniyle de ölmüş olabileceğine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Karacalar çok hassas hayvanlar ve böyle durumlarda aşırı stres yapıyorlar. İnsana oldukça yakın olan karacaların doğada rahatsız edilmemesi lazım. İnsanların özellikle bu tür durumlarda çok hassas olup karacaları strese sokmaması lazım. Hafif yaralı bulunup bize teslim edilen karacalar maalesef strese bağlı nedenlerle ölebiliyor."