Olay, Ordu'nun Akkuş ilçesi Çayırlan mevkisinde meydana geldi. İddiaya göre, Sevgi F. (27), Kırıkkale nüfusuna kayıtlı, Antalya'da ikamet eden Murat Kuzucu (41) tarafından bir yıl önce kaçırıldı. Murat Kuzucu'nun evli olduğunu öğrenen genç kızın ailesi, Antalya'ya giderek Sevgi F.'yi alıp Akkuş'a getirdi. Daha sonra genç kızın peşini bırakmayan ve sürekli telefonla arayan Murat Kuzucu, genç kızı yeniden kaçırmak üzere 07 KJ 755 plakalı otomobille Akkuş'a bağlı Esentepe köyüne geldi.

Telefonda görüştüğüSevgi F.'yi konuşmak bahanesi ile aracına bindiren Murat Kuzucu, yaklaşık 10 km gittikten sonra otomobili tali yola sokarak park etti. Otomobilde bir süre sohbet eden ikili tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine, yanında getirdiği silahı çıkaran Sevgi F., Murat Kuzucu'yu kurşun yağmuruna tuttu. Genç kadın, 9 mm çapındaki ruhsatsız silahtaki tüm mermileri Murat Kuzucu'nun üzerine boşalttı.
Olayın ardından yola çıkan ve geçen araçlara, "Ben cinayet işledim, beni jandarmaya kadar götürün" demesi üzerine araca binen katil zanlısı Sevgi F., Akkuş İlçe Jandarma Komutanlığı'na giderek teslim oldu.

Genç kızın ifadesi doğrultusunda olay yerine sevk edilen jandarma ekipleri, otomobilin içinde Murat Kuzucu'nun cansız bedeni ile karşılaştı. Akkuş Cumhuriyet Savcısı'nın ve olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından Kuzucu'nun cesedi, araçtan çıkarılarak Akkuş Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Savcı tarafından hastanede yapılan otopside, Kuzucu'nun vücuduna 9 kurşun isabet ettiği belirlendi.

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen katil zanlısı Sevgi F., adliyede verdiği ifadesinde, Kuzucu'nun 1 yıl önce kendisini kaçırdığını, evli olduğunu öğrenince ailesi tarafından geri köye getirildiğini belirterek, "Kaçırma olayının ardından peşimi bırakmadı. Sürekli telefonla taciz ediyordu. Bir türlü kurtulamayınca görüşmeyi kabul ettim ve namusum için vurdum" dediği öğrenildi.
Sevgi F., savcılıktaki ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine, Kuzucu'nun cesedi ise otopsisi yapılmak üzere Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Jandarma olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.