Programın açılış konuşmasını yapan TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Doç. Dr. Recep Nişancı yeni anayasa çalışmaları kapsamında yapılan çalışmalarda yeni bir Kadastro Kanunu'nu oluşturması gerektiğini söyledi.

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ertuğrul Candaş ise insanların hayatını kolaylaştıran bilim ve teknolojinin belli zümrelerin elinde bulunduğunu ifade ederek, “Bilgi ve teknoloji ülkemiz ve insanımızın yararına kullanılmalıdır. Ülkemizde yeteri kadar yapılamayan kentsel dönüşüm projelerinde üniversiteler, bilim adamları ve ilgili odalar da dikkate alınmalıdır. Kentsel dönüşüm konusunda yasal metinler oluşturulmalı ve halkın karar sürecinde yer aldığı, insanları mağdur etmeyen, Kültürel ve tarihi mirası gelecek kuşaklara aktaran kentsel dönüşüm projelerini destekleyeceğiz. Elimizi taşın altına sokacağız ancak tek istediğimiz kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm olmasın” dedi.

Panelde söz alan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ise "Hocalarımızın ve STK’ların düşünceleri bizim için önemlidir” ifadelerini kullandı.

Panelin Oturum Başkanlığı'nı Prof. Dr. Tahsin Yomralıoğlu yaparken, Prof. Dr. Enver Ülger ‘Kentsel dönüşüm için alternatif model’ Doç. Dr. Cenap Sancar ‘Kentsel dönüşümde parçacıl yaklaşımlar’ Yrd. Doç. Dr. Musa Yavuz Alptekin ise ‘Kentsel dönüşümün sosyolojik analizleri’ konusunda bilgi verdi.

Panele Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ertuğrul Candaş, TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Doç. Dr. Recep Nişancı ile birlikte oda üyeleri, akademisyenler ve üniversite öğrencileri katıldı