61SAAT HABER SERVİSİ - Ayşegül Küm - Günümüzde geri dönüşümün önemi giderek artarken Karadeniz Teknik Üniversitesi İletişim Fakültesi son sınıf öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Doç. Dr. Şahinde Yavuz gözetiminde hazırladıkları proje kapsamında Erdoğdu Özel Uygulama Merkezi ve Bedri Rahmi Eyüpoğlu İlkokulu öğrencileri ile bir araya gelip geri dönüşümün önemi ve doğamıza katkıları hakkında bilgiler vererek öğrencilerle beraber kese kağıdı ve doğa resimleri yaptılar.

Minik öğrenciler kese kağıdı yapımına büyük ilgi gösterirken yaptıkları doğa resimleri ile hayal ettikleri dünyayı anlattılar.
 
Proje kapsamında öğrencilerin yaptıkları kese kağıtları marketlere dağıtılarak alışveriş esnasında tüketicilerin kese kağıdı kullanmaları teşvik edildi.

Projeyi hazırlayan iletişim fakültesi öğrencileri; ''amacımız bilinçli tüketici sayısını arttırmak ve çevremizi daha yaşanılır bir hale getirmektirdir. ''Ağaç yaşken eğilir'' atasözünden hareket ederek hedef kitlemizi çocuklar olarak belirledik. Onlarla geçirdiğimiz bu kısacık zaman bize keşke çocukların gözüyle dünyaya bakabilsek dedirtti. Dünyamızı karartmaya hiç gerek yok çocuklarında resimlerinde kullandıkları renkler gibi dünyamız rengarenk ve bizde dünyamızın renklerinin solmasını istemiyoruz'' dediler.

Minik öğrencilerin yaptıkları resimler  Ortahisar Belediyesinin destekleri ile ortahisar belediyesi çok amaçlı salonunda sergilendi.