JW Marriot Otel’deki toplantı yaklaşık 2,5 saat sürdü. Alınan bilgilere göre milletvekilleri, toplantı öncesi düzenlenen Anayasa Çalıştayı’ndaki sunumların uygun bir siyasi dile çevrilerek halka anlatılması gerektiğini, başkanlık sistemine karşı kampanyanın hızla başlatılması gerektiğini düşündüklerini iletti. Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, konuşmaların bir rapor haline getirilerek halka ulaştırılacağına dikkati çekerken, “Savunduğumuz şeyin ülke için en doğrusu olduğuna inanıyoruz, bunu halka anlatabiliriz” dedi.

Trabzon Valisi’ne tepki
Kılıçdaroğlu’nun başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin olarak, “Başkanlık sistemini öngören anayasa değişikliğini Meclis’ten kolay geçireceklerini düşünmüyorum. Bu süreci halka ve özellikle MHP tabanına anlatabilirsek, MHP’li milletvekillerinin tercihlerini de etkileyebiliriz” dediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun önceki gün Trabzon’da Başbakan Binali Yıldırım’ın otobüsüne çıkan Trabzon Valisi Yücel Yavuz’a da tepki göstererek, “İstifa edip, AKP’den siyasete katılsın, böyle bir şey olmaz” dediği öğrenildi. 
Kılıçdaroğlu, 16 Kasım günü İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkındaki davanın görüleceğini belirterek, “O davaya İstanbul milletvekillerimizden eksiksiz katılım istiyorum, olabildiğince çok arkadaşımız davaya gitsin” talimatı verdiği belirtildi. (Milliyet)