61SAAT HABER SERVİSİ - TAYFUN ÇÖPCÜ
Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta bir canlı yayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ' Kimin sorunu varsa ilgileniriz ve hiçte ayrım yapmayız. Hapiste, hasta yatan, PKK’lıya da gittik, DHCKP’liye de gittik, Kader Kurban olana da gittik. Diğer İslami kesimden kendisini tanımlayıp hapiste yatan sağlığı zor olan insanda gittik’ açıklamaların ardından başkan bir canlı yayında, ‘Bırak hastaneyi bırak hapishaneyi ben gidip hiçbir yerde ziyaret etmedim’ ifadelerini kullandı.

81 İLDE AYNI SAATTE ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri üzerine kamuoyunda tepki büyürken CHP Genel Başkanlığı’nın talimatıyla bugün 81 ilde ortak bir basın açıklaması yayınlanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın PKK ve teröristlerle ilgili söylediği iddia edilen sözler partililer ile paylaşıldı.

CHP’Lİ GÜNGÖR, ‘KILIÇDAROĞLU ZİYARET YAPMAMIŞTIR’

Kılıçdaroğlu’nun bu açıklaması ile ilgili görüşlerini aldığımız CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör ise şu ifadelere yer verdi; ‘Gidip kendisi bir ziyaret yapmamıştır. Cezaevi izleme komitesinin kuruduğu heyet cezaevinde hasta olan sıkıntıda olan vatandaşları ziyaret etmiştir Kimin PKK’lı kimin DHKCP’li olduğu bilinmeyebilir, olabilir. Bu yapılmıştır. İnsanı boyutta bir durumdur. Anlamak mümkün değil Cumhuriyet halk partisinin terörle ifade edilmesi. Herkese en ağır cezasına cevap vereceğiz. Açık yer bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN İKİ FARKLI CANLI YAYINDAKİ O AÇIKLAMALARI


İŞTE ORTAK YAYINLANAN O AÇIKLAMA

Öte yandan ortak yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
Aziz şehitlerimize "kelle” diyerek hakaret eden, şehit cenazelerinde yükselen haklı feryatlara  'yaygara” sıfatını layık gören, ülkemizin birlik ve bütünlüğü için hayatını ortaya koyan fedakâr asker ve subaylarımıza "terörist" yaftasıyla kurulan kumpasların mimarı olan Recep Tayyip Erdoğan dün milletimize karşı ettiği hakaretlere bir yenisini ekledi.
Yaptığı konuşmada Erdoğan aynen şöyle diyor: "Teröristler kadar bizler gururlu olmazsak, onurlu olmazsak bu ülkede büyük bir kırılma olur.”
teröristler kadar bile onurlu ve gururlu olmadığını ima ederek milletimize hakaret eden Erdoğan kendi onur ve gurur ölçüsünü ortaya koymuştur. Erdoğan'ın onurunun ölçüsü terör örgütleri, gururunun ölçüsü de teröristlerdir. Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden bu kişi halkımızın onuruna, şerefine, gururuna ağır bir hakaret etmektedir. Terör örgütü üyelerine iltifatlar düzerken, halkımızı alenen aşağılamaktadır.
Halkımız ve Cumhuriyet Halk Partisi böyle bir hakareti asla kabul edemez.
Halkımız onurlu ve gururludur. Onursuz ve gurursuz olanlar,
*PKK terör örgütüne yardım ve yataklık yapanlardır.
*Valilere talimat vererek terör örgütüne dokunulmasını    engelleyenlerdir.  
*Görevini kasten ihmal ederek şehirlerimizin cephaneliğe çevrilmesine göz yumanlardır.
*Şehirlerimize mayınlar, bombalar döşenirken bunu film izler gibi izleyenlerdir.
*PKK şehirlerimizde asker alma şubesi kurarken, karakol açarken, vergi mahkemeleri kurarken korkakça görevini yerine getirmeyenlerdir.
*PKK ile doğrudan görüşenlerdir.
*Öcalan'ın düşünceleri bizim de düşüncelerimiz” diyenlerdir.
*Kirli masalarda karanlık pazarlıklar yapanlardır.
Ve halkımızın verdiği şerefli göreve ihanet edenlerdir.
İktidarı boyunca terör örgütüne yardım ve yataklık eden Erdoğan, halkımıza karşı işlediği suçlar ve ettiği hakaretler nedeniyle mutlaka hesap verecektir.
 ”Bu halkın teröristler kadar onuru ve gururu yoktur" diyen Erdoğan'ı aziz halkımıza tevdi ediyor, onur ve gurur kavramları ağzına yakışmayan bu şahsa en güzel cevabı halkımızın vereceğine inanıyoruz.