61SAAT HABER SERVİSİ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ne Trabzon başta olmak üzere Orta ve Batı Karadeniz illeri de destek veriyor. Kılıçdaroğlu’na destek için Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Rize, Giresun, Ordu ve Samsun  il örgütleri, bir araya gelerek Ramazan Bayramının ardından Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşüne katılacak.

Konuyla 61saat.com’un sorularını yanıtlayan CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, Ramazan Bayramının ardından ilk Perşembe Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşüne katılacaklarını kaydetti.
Güngör, “Doğu ve Orta Karadeniz illeri olarak bayramın bitiminin ardından ilk Çarşamba günü buradan kortejle çıkarak Samsun’da buluşacağız. Ardından Samsun’da bir basın açıklaması yapacağız. Daha sonra gece geç saatte çıkarak Bayramdan sonra ki ilk Perşembe günü Genel Başkanımızın yürüyüşüne katılacağız” dedi.

Yürüyüşün sonuna kadar devam edip etmeyecekleri sorulduğunda ise Güngör, “Bu çok uzun yürüyüş. Belki sonuna kadar devam etmeyiz ama sonunda mutlaka olacağız En sonunda bir Miting yapılması planlanıyor. O mitinge Karadeniz örgütleri olarak katılacağız”  ifadelerini kullandı.  

Ne kadarlık bir katılım bekledikleri sorusuna ise Güngör, “Örgütümüze bugün mesaj çekeceğiz. 3-4 otobüslük bir katılım planlıyoruz” diye konuştu.