Sürpriz bir şekilde FETÖ soruşturmasına bağlı olarak görevinden tümden alınan Trabzon Kızılay yönetim kurulu başkanı Fuat Adıgüzel’den Trabzon’u şehri ve KTÜ’yü şaşırtacak bir iddia geldi.

Kızılay başkanlığı, Trabzon şubesindeki yönetimi görevinden alırken, şubeyi de geçici olarak kapattı. Bu durum özellikle Kızılay’ın Trabzon özelindeki her türlü işleyişine sekte vuracak gibi. Kızılay Genel Müdürlüğü ise kısa sürede şubenin açılacağını ve yeni yönetimin atamasının yapılacağını belirtti.

Kulislerden sızan bilgilere göre Kızılay’ın  başkanlığına Ak Parti’nin eski il başkanlarından Ali Rıza Akdeniz getirilecek ve Akdeniz’in oluşturacağı yeni yönetimle Trabzon Kızılay Şubesi yeniden faaliyete devam edecek.

FUAT ADIGÜZELDEN ŞOK İDDİA

Trabzon Kızılay Şubesinin FETO soruşturmasından dolayı görevinden alınmasına sebep olarak, şubenin FETÖ’cü öğrencilere yardım yapması olarak gösterildi. Bu gerekçe üzerine görevden alınan şube Başkanı Fuat Adıgüzel son derece ilginç bir iddiada bulundu. Adıgüzel, söz konusu öğrencilere yardım yapıldığını ancak örgencilerin isimlerinin KTÜ tarafından Kızılay şubesine verildiğini söyledi. Zamanın KTÜ yönetiminin kendilerine müracaat ederek yardıma muhtaç öğrencileri olduğunu belirtti biz de olaya sıcak baktık yardım yaptık dedi. Adıgüzel “Ayrıca bir bir istihbarati çalışma yapmadık. KTÜ yönetimine güvendik, bize terör örgütü mensubu öğrenci adını verdiklerini nereden bilebilirdik ki” dedi.

KTÜ YÖNETİMİ SUSKUN

Adıgüzel’in bu açıklamasından sonra bütün dikkatler KTÜ yönetimine çevrildi. KTÜ yönetiminden şu ana kadar bir açıklama gelmedi. Edinilen bilgilere göre Kızılay’a listeyi şu anda göz altında bulunan M.A’nın verdiği belirtiliyor. M.A bir dönem KTÜ’de genel sekreterlik yapmış etkili bir konumdaydı. KTÜ yönetiminin,  bizi e M.A yanılttı dediği de sızan bilgiler arasında.