Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından Türkiye’nin yakaladığı birlik ve beraberlik ruhu içinde işadamlarımıza özellikle yurt dışında büyük görev düştüğünü söyledi.
 
İş aleminin, özellikle de dış ticaretle iştigal eden firmalar ve yetkililerinin dışarıda ülkemiz hakkında yanlış kanaat oluşturmak isteyenlerle yapılacak mücadele de önemli işlevleri bulunduğuna dikkat çeken Şükrü Güngör Köleoğlu, “Özellikle ihracatımızı aksatmamalı, hatta daha fazlalaştırmak için özen göstermeliyiz. İş adamlarımız Türkiye için daha çok çaba sarf etmelidirler. Dünyanın dört bir yanındaki her ülke ile ticari irtibatı bulunan Türk işadamları ilişkilerini ülkemizdeki gerçekleri, yani demokrasiye darbe vurulmak istendiğini, birlik ve beraberliğimize kast edildiğini her zaman ve her mekanda dile getirmelidirler. Bu ihanet çetesinin yaptıkları konusunda herkes gerçekleri öğrenmelidir” dedi.

TTB Başkanı Köleoğlu; içeride her alanda sağlanan birlik ve beraberliğin aksatılmadan ve ara vermeden sürdürülmesi, ordumuzun içine sızmış bir grup terör örgütü mensubu, hainler yüzünden de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yıpratılmaması gerektiğini vurgulayarak, yaşatılan tahribatı giderebilecek güçlü bir yapıya sahip ekonomimizin daha da güçlenmesi için her alanda el ve gönül birliği yapılmasının şart olduğunu da sözlerine ekledi.