Kars’ta buğday tanelerine ayırmakta kullanılan patoz makinesinin merdane kısmına saçlarını kaptırarak yaralanan 14 yaşındaki Merve Oğul’un tamamen kopan kafa derisi Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirilen 12 saatlik operasyonla dikildi.

Olay 11 Temmuz’da Kars’ın Halepoğlu köyünde bir buğday tarlasında meydana geldi. Merve Oğul, arkadaşlarıyla Oyun oynarken çalışır vaziyetteki patoz makinesinin merdanesine saçlarını kaptırdı. Saçlarının büyük bir bölümünün makineye sıkışması sonucu kafa derisi kopan Merve Oğul, çevredeki vatandaşların makineyi durdurmasının ardından güçlükle kurtarıldı. Kars Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Oğul, buradan da ambulans helikopterle Trabzon KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne sevk edildi.

AMELİYAT 12 SAAT SÜRDÜ

Trabzon’a getirildiğinde bilinci kapalı olan Merve Oğul, Plastik Cerrah Doç. Dr. Muhammet Uraloğlu ve ekibi tarafından ameliyata alındı. Merve’nin kopan kafa derisi ayak kısmından alınan damarlar yardımıyla 12 saatlik uğraş sonucu yerine dikildi. Doç. Dr. Muhammet Uraloğlu, yüz nakli ameliyatından daha zor bir operasyon gerçekleştirdiklerini belirterek, "Hastamızın kopan kafa derisi ayrı olarak bize gönderildi. Kars’taki arkadaşları tebrik etmek lazım. Kopan deri çok iyi muhafaza edilmişti. Deri baş kısmından tamamen ayrılmıştı. Bu tür yaralanmalar plastik cerrahinin en zor yaralanmalarından biridir, tamiri son derece zordur. Saçlı derinin içindeki damarın çok derinden koptuğunu fark ettik. Daha sonra küçük kızın ayağından aldığımız damarlarla kafasındaki damarları ameliyata hazır duruma getirdik. Ameliyat yaklaşık 12 saatlik sürede tamamlandı. Hastamızın şu an gayet iyi. Saçları da çıkmaya başladı. Her an taburcu edilebilir" dedi.

SAÇLARIM ÇIKMAYA BAŞLADI

Sağlık durumunun iyi olduğu ve saçlarına kavuşacağı için çok mutlu olduğunu dile getiren Merve Oğul ise yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Saçlarım uzundu, bir anda patoz makinesine dolandı. Çevredekiler ve babam yetişene kadar kafa derim koptu. Burada başarılı bir ameliyata girdim. 3 gün iyi değildim ama daha sonra iyi oldum. Saçlarım çıkmaya başladı. Çok mutluyum. Doktorum ve ekibine teşekkür ediyorum. Beni sağlığıma kavuşturdular."