Köpeğini kaybettikten bir gün sonra kendine gelen Kalıntaş, 2 yıldır birlikte yaşadığı köpeğinin zehirlendiğini ileri sürerek suç duyurusunda bulundu.
TRABZON'UN Akçaabat İlçesi Söğütlü Mahallesi’nde yaşayan Pınar Tuvanç Kalıntaş, gezintiye çıkardığı "whiskoy" adını verdiği "golden" cinsi köpeğinin zehirlenerek ölmesi sonucu önce krize girdi ardından hastaneye kaldırıldı. Köpeğini kaybettikten bir gün sonra kendine gelen Kalıntaş, 2 yıldır birlikte yaşadığı köpeğinin zehirlendiğini ileri sürerek, zehirli maddeyi sokağa atarak köpeklerin ölmesine neden olanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

KÖPEĞİNİ GEZİNTİYE ÇIKARMIŞTI
Pınar Tuvanç Kalıntaş, 2 yıldır birlikte yaşadığı köpeğine tasma takarak gezintiye çıkardı. Söğütlü’de yer alan atletizm sahası kenarlarında köpeğini gezdiren Kalıntaş, bir süre sonra köpeğin fenalaşması üzerine hayvanı kucaklayarak, veterinere götürmek için bir taksiye bindi.
Takside köpeğinin öldüğünü gören genç kadın sinir krizi geçirdi. Bunun üzerine taksici genç kadını hastaneye götürdü. Doktorların müdahale ettiği Pınar Tuvanç Kalıntaş güçlükle sakinleştirildi. Bir gün müşaade altında tutulan genç kadın hastaneden taburcu edildi.

2 YILDIR BİRLİKTE YAŞIYORDU
Köpeğini belediyenin mahalleye bıraktığı "striknin’ denen güçlü bir zehrinden öldüğünü iddia eden Pınar Tuvanç Kalıntaş, "Köpeğin tasmasından tutmuş, gezdiriyordum. Çimenlik alanda geçerken, bir şeyi kokladı ve yaladı. Belki de yedi tam göremedim. Ondan sonra köpek birden fenalaştı. Veterineri aradım, sonra taksiyle götürmek istedim ama yolda öldü” dedi. Mahallede daha öncede buna benzer köpek ölümlerinin olduğunu belirten Kalıntaş, "Bu hayvanların suçu ne, çoğu sahipli, sahipsiz olsalar da insanlara bir şey yapmıyorlar. Bu konuda belediyeye şikayetler gitmiş. Muhtemelen bu zehirleri de belediye ekipleri oraya koymuş olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle savcılığa suç duyurusunda bulundum. Bu köpek katilleriyle adalet önünde hesaplaşacağım" diye konuştu.

ACIMASIZ BİR YÖNTEM 
Veteriner Hekim Ahmet Zeki Gültepe, kendisine getirilen köpeğin zehirlenerek öldüğünü belirterek, "Sağlıklı bir köpeğin 20 dakika içinde ölmesinin tek nedeni  ‘Striknin’ denen ve çok etkili olan bir zehri almasıyla olur. Son dönemlerde özellikle köpek itlaflarında kullanılan bu zehir, hayvanların çok acı ve hızlı bir şekilde telef olmasına neden olur. Kokusu bile hayvanı öldürebilir. Son zamanlarda bu şekilde ölen birçok köpek sahibi bize başvurdu. Bu zehirleri kim koyuyor bilmiyorum. Biz her türlü köpek itlafına karşıyız ama bu yöntem hayvana çok büyük acı verir" dedi.