TRABZON’UN Köprübaşı İlçesi’nde Cumhurbaşkanı adayı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın afişlerine binaların duvarlarına asmaya çalışan AK Partili ekip, 2 kişi tarafından darp edildi. Yaralanan Muharrem Karaarslan hastaneye kaldırılırken Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

Köprübaşı’nda dün öğle saatlerinde meydana gelen olayı anlatan partililerden İlçe Yönetim Kurul Üyesi Yusuf Bulut, “Şu anda hastanedeyiz. Raporlarla uğraşıyoruz. Biz Köprübaşı Merkez’de Cumhurbaşkanı adayımız olan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın afişlerini duvarlara asacaktık. C. S. ve İ. S. isimli şahıslar yanımıza gelerek, ‘Buraya resim asamazsınız’ dediler. Biz de yerin kendilerine ait olup olmadığını sorduk. Kendisine ait değildi. İleri geri konuştu. Ramazan ayı, bir anda sinirler gerildi. Kavga çıktı. C. S. ve ağabeyi İ. S. elinde orakla üzerimize yürüdüler. Biz kendilerine herhangi bir saldırıda bulunmadık. Bizim boş bulunduğumuz bir anda geldiler bize yumruk ve tekmelerle saldırdılar. Şu anda kuzenim Muharrem Karaarslan hastanede. Ben de dirseğimden yaralandım. Olay savcılığa intikal etti. Kendilerinden şikayetçiyiz” diye konuştu.

AK Parti Köprübaşı İlçe Başkanı Mustafa Aydın, “Arkadaşlarımıza yapılan bu saldırıyla şiddetle kınıyorum. Bu zihniyeti anlamak mümkün değil. Cumhuriyet savcılığını göreve davet ediyoruz. Lütfen kim suçluysa gereken ceza verilsin. Kavgayla kimin eline ne geçecek?” biçiminde konuştu. Kavgaya karışanların CHP kökenli olduğu yönündeki iddialar üzerine günebakış’a konuşan CHP Köprübaşı İlçe Başkanı Muhammet Sancak ise, “Sadece sözlü bir saldırı olmuş. Saldıranlar arasında CHP’li yoktur. Eğer varsa parti disiplini neyi gerektiriyorsa gereğini yaparım. Babamın oğlu da olsa kabul etmem mümkün değil. Bu tür şeyler doğru işler değil. Diyalogla çözülecek konuları büyütmemek lazım” biçiminde konuştu.