MHP Trabzon eski milletvekili Koray Aydın, MHP’de Olağanüstü Kurultay çağrısında bulundu.
 
MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, parti tabanından yükselen ‘seçimli olağanüstü kongre’ çağrısına kulak vermesini isteyen Aydın, şu ifadelere yer verdi;
 
‘ADIMI CESARETLE ATMALIDIR’
 
“Başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere mevcut MHP yönetimini olağanüstü kurultayı toplamaya, MHP ve Ülkücü Hareket’in önünü açmaya davet ediyorum.
Olağanüstü kurultayı toplama hamlesi MHP Genel Merkezi’nden gelmelidir.
Genel Başkanımız partimizin önünü açacak bu tarihi çağrıyı yapmalıdır.
Sayın Genel Başkanımız, MHP ve Ülkücü Harekete gönül veren milyonların isteğine kayıtsız kalmamalı, 7’sinden 70’ine ülkücülerin gönlünde taht kuracağı bu adımı cesaretle atmalıdır.
Bu halisane çağrımız partimizin birliği, dirliği ve başarısı adınadır.
MHP Tüzüğü’ne göre kayıtlı üst kurul delegelerinin beşte birinin noter tasdikli imzalarıyla da olağanüstü kurultayın toplanması mümkündür.  
Ancak bizim de aralarında bulunduğumuz MHP’ye gönül veren milyonların birinci tercihi, imza toplamaya gerek kalmadan, kavgasız ve nizasız bir biçimde, birbirimizi dinleyebileceğimiz ve hakiki manada istişare yapacağımız olağanüstü kurultayın Sayın Genel Başkanımız tarafından toplanmasıdır.
Bu yeni başlangıç için en uygun zemin kadim bir Türk geleneği olan kurultaydır.
Türk siyasi tarihinin en ağır bedellerini ödeyen Ülkücü Hareket için başka bir seçenek kalmamıştır.
Tüzük Kurultayımızı toplayalım, olağanüstü kurultaylarda seçim yapmayı mümkün hale getirelim, konuşalım, tartışalım, birbirimizi dinleyelim ve nihayet kararı ülkücü iradeye bırakalım.
 
‘TÜRKEŞÇİ BİZ ÇİZGİ İZLEDİM’
 
“MHP ve Ülkücü Hareket bizim baba ocağımız, ana kucağımız ve canımızdan aziz bildiğimiz vatanımızdır.
Biz bu hareketin 12 Eylül öncesi ve sonrası mücadelesini kesintisiz olarak bir ve bütün kabul ediyoruz.
Ben de bu kesintisiz çizgiyi temsil ediyorum.
Bugün toplantımızı şereflendiren pek çok arkadaşım gibi 1970’li yıllarda Ülkü Ocaklı olarak başladığımız mücadele, 1977 MHP Trabzon Gençlik Kolları Başkanlığı ile devam etti.
12 Eylül kanlı darbesinin ardından partileri kapatılan, ocakları söndürülen ve kadroları darmadağın edilen Ülkücü Hareket’in yeniden derlenip toparlanması için Muhafazakar Parti’nin kuruluşunda, Milliyetçi Çalışma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin Başkanlık Divanlarında görev yaptım.
Siyasal hayatım boyunca kesintisiz “Türkeşçi” bir çizgi izledim.
Ülküdaşlık hukukunu her şeyin üstünde gören, ahde vefayı gözeten, tertemiz ve berrak ülkücü geçmişimle dava nöbetinde bir ömür geçirdim.
Bu kutlu yoldan aldığım ilham ve hızla MHP’yi geleceğe taşımak ve hep birlikte ülkücü geleceği inşa etmek azmindeyim.
Bu yolda hiçbir tereddüt taşımayan sizlerin öncüsü ve sözcüsü olmaya talibim.
MHP ve Ülkücü Hareket’in birliği, bütünlüğü ve başarısı için her türlü sorumluluğu alacağımızı huzurlarınızda açık ve net bir şekilde ifade ediyorum.”
 
ZAMAN MHP’Yİ ŞAHLANDIRMA
ZAMANIDIR
"Dün darağaçlarından, Mamak zindanlarından, darbecilerin sıkıyönetim mahkemelerinden, velhasıl ateş çemberinden geçerek bugünlere erişen MHP ve Ülkücü Hareket,  en ağır imtihanları başarıyla vermiş; birbirlerine tutunarak ayağa kalkmış ve küllerinden yeniden doğmuştur.
Zaman, yolu bir kez bile olsa Milliyetçi Hareket Partisi’nden geçmiş herkesi samimiyetle kucaklama ve yeniden  “gönül seferberliği” başlatma zamanıdır!
Zaman, mübarek şehit kanlarıyla çizilmiş mukaddes vatanımızın sınırlarını ülkücü hareketin idealleriyle, dinamizmiyle ve mesaisiyle yeniden sarıp sarmalamak zamanıdır!
Zaman, koltuklarımızda oturmadan, durmadan, yorulmadan ve üşenmeden, şehir şehir, kaza kaza, köy köy, kapı kapı dolaşmak ve aziz milletimize davamızı anlatma zamanıdır!
Zaman, Türk Milliyetçilerinin iktidarı için "ayağımızda demir çarık, elimizde demir asa, gönlümüzde hayır dua" ile silkinme ve ülkemizin kaderine sahip çıkma zamanıdır!
Zaman, “ülküde birlik ve ülkede birlik” zamanıdır!
Zaman elbirliği, güçbirliği ve gönül birliği içinde MHP ve Ülkücü Hareket’i ayağa kaldırma ve şahlandırma zamanıdır!
Bu güç, bu kudret ve bu kabiliyet hareketimizin genlerinde vardır.
Her şeye rağmen MHP ve Ülkücü Hareket kucaklaşacak, yeni ufuklara ve yeni zaferlere ulaşacaktır.
Sözlerime son verirken Yüce Allah’tan MHP’ye ve Ülkücü Hareket’e, aziz Türk milletine, İslam Alemine ve bütün insanlığa yardım etmesini niyaz ediyor, hepinize en derin selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Ne mutlu Türk’üm diyene!
Sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun."