Mardin'in Derik İlçesi'nde Hükümet Konağı'nda, PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısı sonucunda yaralanan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Saldırının ardından önce Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırılan, buradaki ilk müdahalenin ardından ambulans helikopterle Gaziantep'teki Doktor Ersin Arslan Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne nakledilen Safitürk, tedaviye alındı. 35 yaşındaki Kaymakam Safitürk, doktorların tüm çabasına rağmen bu sabah şehit oldu. 

Konuya ilişkin olarak üzüntülerini attığı tweetlerle dile getiren eski Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ın attığı tweetler şu şekilde;
“Bugün söylenecek söz kalmadı bizlere, Baba Safitürk gerekeni söyledi:"Vatan, uğruna şehit olan varsa vatandır. Vatan uğruna ben de hazırım. Türk devletinin, Türk cumhuriyetinin namusunu, vatandaşımızın can güvenliğini sağlamak için mücadele ediyordu Kaymakam Muhammet Safitürk... Hain bölücü teröristlerce şehit edildi... Cenab-ı Allah şehadetini kabul eylesin. Rahmet bütün şehitlerimize bu mübarek Cuma gününde.”