Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Kore Günleri etkinlikleri kapsamında Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı. Programa Vali Kızılcık’ın yanı sıra Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü İbrahim Özen, Güney Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi H.E. Sangkyu Lee ve eşi, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Programda ilk olarak kokteyle başladı. Burada Vali Kızılcık, öğrencilerin ve kore gazilerinin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Öğrenciler Vali Kızılcık ile fotoğraf çektirmek için adeta yarıştı.

Kore Savaşı’na gönderilen askerlerin iki ülke arasındaki birlikteliğin ve iyi ilişkilerin sağlanmasına katkısı olduğunu ifade eden Vali Kızılcık, “ Bugün organize edilen Güney Kore Günleri etkinliklerini Trabzon’umuzda organize ettiğiniz için Sayın Büyükelçi ve eşlerine teşekkür ediyorum. Kore savaşı nedeniyle orada sizlerle birlikte olan kardeşlerimiz, barışın ve huzurun sağlanmasına destek için Kore’ye gittiler. Eminim ki birçoğu dünya coğrafyasında Kore’nin nerede yer aldığını bilmeden, sadece bir milletin darda olduğu için yardımına koştular. Bu yardım severliği bugün dostluğun ve işbirliğinin gelişmesine katkı sağladı. Bu ilişkiler her alanda daha üst noktalara taşınması gerekiyor” dedi.

Gençlerin de iki ülke arasındaki işbirliğin ilerletilmesine katkı sağlaması gerektiğini kaydeden Vali Kızılcık, “Bugün düzenlenen etkinlikler iki milletin birbirinin kültürünü daha iyi tanımasına katkı sağlayacaktır. Çok değerli Büyükelçi ve eşleri doğru bir yoldan gidiyorlar. Birbirimizi daha iyi tanıdıkça ortak çalışma kültürünü geliştirerek, işbirliğine katkı sağlayacağız. Her iki ülke olarak temel hak ve hürriyetlere, kısacası insan onuruna dayanan yönetimi benimsiyoruz. Bugünün dünyasının gençleri olarak bu işbirliği imkanlarını daha iyi değerlendirip, dünya barışına katkı sağlayabilir. Bu imkanları sağlayanlar Kore Savaşı’na katılarak kuran gazilerimizin fedakarlığıdır” şeklinde konuştu.

Kore Büyükelçisi Lee ise, Trabzon’u iyi tanıdıklarını ve ilişkilerin gelişmesine önem verdiklerini belirterek, “Sizi Kore olarak çok seviyoruz ve teşekkür ediyoruz. Ama özellikle Trabzon deyince Trabzonspor’da oynayan Lee Young ve ülkemizde Teknik Direktör olarak görev yapan Şenol Güneş akla geliyor. Koreliler Trabzon’u iyi biliyor. Bu şehri iyi tanıyor. Trabzon’da bu etkinliği düzenlememizin sebebi Trabzon’un Karadeniz’in merkezi olmasıdır. Ekonomik ve siyasi bakımdan Trabzon un çok güçlü olduğunu biliyoruz. Burada bize yakın ilgi gösteren bu kadar yoğun işlerine rağmen gecemize katılan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’a özellikle teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Güney Kore’nin yöresel kıyafetleri ile gösteri gerçekleştiren ekipte büyük ilgi topladı.