AFAD’ın başkanlığında yapılan Yeni Türkiye Sismik Tehlike Haritasına göre Doğu Karadeniz Bölgesi riskli deprem bölgesinde. Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş, “ Doğu Karadeniz Bölgesi’nin deprem tehlikesi ve riski büyüyor” dedi.

RİSKLİ BÖLGEDEYİZ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) hazırladığı ‘Yeni Türkiye Sismik Tehlike Haritasına göre, ülkedeki deprem haritası güncellendi. Yapılan çalışma ile tehlike haritası bakanlar kuruluna sunulacak. Birçok üniversitede akademik çalışma ile hazırlanan harita, ‘Doğu Karadeniz deprem bölgesinde değil’ tezini çürütüyor ve harita ile birlikte Doğu Karadeniz tehlikeli bölge kapsamına alınıyor.

TEHLİKE BÜYÜYOR

1999 yılından beri Doğu Karadeniz’in ‘Deprem Bölgesi’ riski kapsamına alınmasını savunan Jeoloji uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş, ‘Yeni Türkiye Sismik Tehlike Haritasına göre Doğu Karadeniz Bölgesinin deprem tehlikesi 2-3 kat daha artıracaktır’ dedi. Bektaş “Kuzey Anadolu’nun fay hattına ek olarak Karadeniz fayının da 6,5-7 büyüklüğünde bir deprem üretebileceği gerçektir. Doğu Karadeniz Bölgesinde deprem gerçeği büyüyor” dedi.

KARADENİZ