AK Parti Trabzon milletvekili adayı Avukat Ayşe Sula Köseoğlu, Ortahisar ilçesi Ayasofya mahallesinde esnaf ve vatandaş ziyaretinde bulundu. Köseoğlu, 2002’de esnafa verilen kredilerde faizlerin yüzde 47 olduğunu belirterek, “AK Parti hükümetiyle sağlanan istikrar ortamında, yüzde 4 ila 5’e inen faizler, Cumhuriyet tarihinin en düşük bandını gördü” dedi.

AK Parti Trabzon İl Yönetim Kurulu Üyeleri Melike Keleş ve Mehmet Atmaca, Maçka İlçe Başkanı Sedat Kongur, Düzköy İlçe Başkanı Şenol Akpınar ve teşkilat mensuplarının eşlik ettiği Köseoğlu, Ayasofya mahallesinde esnaf ziyareti gerçekleştirerek sorunlarını dinleyip 7 Haziran Genel Seçimleri için destek istedi.

Esnafa son 13 yıllık dönemde yapılan reformları anlatan Köseoğlu, esnaflığın ekonomi için önem arz ettiğini söyledi.

AK Parti Hükümeti’nin 2002’de iktidara geldiğinde ilk olarak esnafın belini büken faizleri indirmek için çalışma başlattığını kaydeden Köseoğlu, “2001’de kurulan ve artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak anlayışıyla yola çıkan AK Parti, kurulduktan 1 yıl sonra halk tarafından tek başına iktidara taşındı. Halktan aldığı gücü, halkın yararına kullanan AK Parti Hükümeti, işbaşına geldiğinde vatandaşın faiz yükü altında ezildiğini gördü. 2001 krizi nedeniyle işyerini kapatmamak için faiz batağına saplanan esnafımızı, içinde bulunduğu sıkıntıdan kurtarmak için uzun vadede bir politika belirledik. Biz göreve geldiğimizde esnaf kredilerinde faiz oranları yüzde 47 seviyelerindeydi. Ayakları yere basan bir ekonomi anlayışıyla, kademeli olarak faizleri düşürdük ve bugün esnafımız yüzde 4 ila 5 seviyelerinde faizlerle kredi kullanabiliyor. Bu rakam, Cumhuriyet tarihinden bu yana belirlenen en düşük seviyedir. Ekonomide sağladığı istikrar ile halkın gönlünde taht kuran AK Parti, esnafımızı ve insanımızı faiz bataklığından ve lobisinden korumaya devam edecektir” dedi.

Esnafa yönelik çalışmaların önümüzdeki dönemde artacağını kaydeden Köseoğlu, şöyle devam etti: “Partimiz, insanı yaşat ki, devlet yaşasın mantığı ile hareket etmektedir. Bu noktada reel sektörün yükünü ağırlıklı olarak omuzlarında taşıyan esnafımız için çalışmalarımız sürecektir. 2015 seçim beyannamemizin büyük bölümünde esnaf ve sanatkârlara yönelik yenilikler ağırlıklı olarak yer almaktadır. Allah bize Trabzon’a hizmet etme görevini bir kez daha nasip ederse, bütün ilçelerimizde bulunan esnafımızın talep ve beklentilerinin takipçisi olacağız. Esnafımızın daha iyi koşullarda ve huzurlu bir ortamda hizmet vermesi için ne gerekiyorsa yapacağız.”