Köseoğlu, TBMM’de kurulacak Meclis Araştırma Komisyonu’na müracaat ederek, “O geceyi meclis çatısı altında canına kast edilmiş bir milletvekili ve bir hukukçu olarak kurulacak komisyonda yer almak istiyorum” dedi.
15 Temmuz darbe girişimi için TBMM çatısı altında Meclis Araştırma Komisyonu kuruluyor. 15 Temmuz darbe girişimi gecesi TBMM’ye giderek genel kurul salonunda toplanan milletvekilleri arasında bulunan AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, komisyona dahil olmak için dilekçe verdi. Köseoğlu, darbe girişimi sırasında meclisin bombalandığını ve kendisiyle birlikte orada bulunan milletvekillerinin canına kast edildiğini belirtti.
Köseoğlu, müracaat dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: “26.07.2016 tarihindeki TBMM Genel Kurul çalışmalarında kurulması kararlaştırılan Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından, ülkemize, milletimize, milli iradeye, demokrasimize ve ortak değerlerimize yönelik gerçekleştirilen askeri kalkışma görünümündeki terör eylemi ve planlı darbe girişimi ile mezkur terör örgütünün faaliyetlerinin tüm yönleriyle araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulması kararlaştırılan Meclis Araştırma Komisyonu’na o gece meclis çatısı altında canına kast edilmiş bir milletvekili ve bir hukukçu olarak üye olmak istiyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim.”
Öte yandan darbe gecesi TBMM’ye gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun da bombalanma olayından kısa bir süre önce Meclis’ten çıkarak TRT’ye geçtiği öğrenildi.