AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, seçim çalışmalarını sürdürdüğü Çaykara’da konuşarak, hükümet olarak Trabzon’daki turizmin gelişmesi için önemli yatırımlar yaptıklarını belirterek, “Trabzon’u turizmin gözbebeği yapacağız. Sadece yayla ve dağ turizmi değil, deniz turizmi, spor turizmi, kültür turizmi, sağlık turizmi ve kış turizmi açısından kentimiz zirvede olacak.” dedi.

Seçim çalışmalarını Çaykara’da yürüten Köseoğlu, ilçe merkezindeki semt pazarı ziyaretinin ardından Ataköy, Çamlıbel, Taşkıran, Köknar, Karaçam, Uzuntarla ve Uzungöl’de esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Özellikle Arap turizminin bölgeye kaymasıyla Trabzon’un turizmde önemli bir ivme kaydettiğini belirten Köseoğlu, “Trabzon’u turizmin gözbebeği yapacağız. Sadece yayla ve dağ turizmi değil, deniz turizmi, spor turizmi, kültür turizmi, sağlık turizmi ve kış turizmi açısından kentimiz zirvede olacak. Tesislerimiz asla boş kalmayacak. Yaz kış yaşayan canlı bir turizm kenti olacağız. Uzungöl’ü ve yaylalarıyla Çaykara da bundan payını alacak.” dedi.

Trabzon’un Doğu Karadeniz'in cazibe merkezi olmaya başladığını anlatan Köseoğlu, "Sahip olduğu doğal güzelliklerin yanı sıra Arap ülkelerine yapılan uçak seferleri göz önüne alındığında Trabzon, tarihsel, kültürel ve doğa kaynakları açısından büyük bir potansiyele ve zenginliğe sahip. Bu zenginliğimizi kullanıp kalkınmayı da hızlandıracağız." dedi.

Köseoğlu, turizmin çeşitlendirilmesi ve tüm yıla yaygınlaştırılması adına başlattıkları doğa temelli alternatif turizm çeşitleriyle kültür turizmi ile marka kentler kapsamına alınan Trabzon'un daha büyük heyecan ve hızlı ivme ile turizmden hak ettiği payı alacağını kaydetti.