61SAAT HABER SERVİSİ - ÖZEL ROPÖRTAJ - AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, 61saat.com’a Trabzon’a kurulması düşünülen 2. Üniversite ile ilgili açıklamalar yaptı. İsmi Trabzon Üniversitesi olacağı belirtilen 2. Üniversitenin KTÜ’den ayrılarak kurulacak olması eleştirilerine cevap veren Revi, Giresun, Rize, Gümüşhane Artvin ve Ordu üniversitelerini örnek verdi.
 
ÜNİVERSİTEYİ Mİ BÖLÜYORSUNUZ?
Revi, “İkinci üniversitesi ile ilgili şöyle bir eleştiri geliyor, Üniversiteyi mi biliyorsunuz? Biz Rektörlerle beraberdik. Şuan da Gümüşhane’de 19 bin öğrenci var. Rize’de 20 bin, Artvin’de, Giresun’da, ve Ordu’da da aynı sayılarda öğrenci var. Bütün bu üniversiteler KTÜ’nün bünyesinden ayrılıp hızlı büyüyen üniversiteler. KTÜ Türkiye’nin 4. Üniversitesi önemli, teknik üniversitelerinden. Burada bölümler arası kaydırma yapılabilir” dedi.
 
KTÜ’NÜN BÜNYESİNDEN ÇIKAN ÜNİVERSİTELER
KTÜ’nün 60 bin öğrencisi olduğuna dikkat çeken Revi, “60 bin öğrencimiz var, böldük 30 bin 30 bin yine. Bunu böyle düşünmeyin. Ama göreceksiniz,  hızlı bir şekilde yukarı gidecek, öğrenci sayısı artacak. Nasıl Ordu, Giresun, Gümüşhane,  Rize, Artvin’de artmışsa Trabzon’da da artacak. Bunlar KTÜ’nün bünyesinden çıkan üniversiteler. Kurulmuş bir üniversitenin büyümesi daha hızlı olur, daha sağlam olur” diye konuştu.


 
KTÜ’NÜN YENİ ALANLARA İHTİYACI VAR
KTÜ’nün yeni alanlara da ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Revi, bunun için de bölgede kamulaştırma yapılma durumunun olduğunu ifade etti. Revi, “ Tabi şuan da burada ki üniversitenin bin dönüme yakın alanı var. Şuan da çocuk hastanesi yapılıyor... Fakülteler yapıldı. Bin dönümlük alanda artık yer bulmak zorlaştı. Üniversite alanını genişletmek için büyük gayret sarf ediyor. Bir kamulaştırma da söz konusu. Hala büyümeye çalışıyor” dedi.
 
AKÇAABAT’A KURULACAK

Trabzon Üniversitesi’nin kurulacağı Akçaabat’ta ki Fatih Eğitim Fakültesi ile ilgili de konuşan Revi, “Akçaabat’ta da dikkat ettiğimiz, göz önünde bulundurduğumuz husus şu. İyi geniş bir alana üniversitenin kurulması. Daha geniş bir alana ihtiyacımız var. Ama orada kurulmuş bir fakülteler de var. O alanda kullanılacak ama bize daha geniş bir alan lazım ve bu yönde planlama yapılıyor.. Ama orada ki kurulu düzenden de faydalanılacak yani ve ismi Trabzon Üniversitesi olacak. KTÜ Türkiye’nin, bölgenin üniversitesi olarak ismi kalacak ve biz onu Trabzon Üniversitesi olarak düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: 61SAAT.COM