61SAAT HABER SERVİSİ - Karadeniz Teknik Üniversitesinde bugün dikkat çeken bir olay yaşandı.  Üniversitenin Kanuni Kampusunda bulunan Faik Ahmet Barutçu, kütüphanesine giren güvenlikçiler, burada öğrenci olmayan kişileri dışarı çıkardı.  Kütüphaneden faydalanarak araştırma yapan kişilerin de dışarı çıkarılması burada mini bir krize neden oldu. 

Konuyla ilgili KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, öğrenci olmayan kişilerin dışarı çıkarılmasını öğrencilerin şikayeti nedeniyle yaptıklarını kaydetti. Baykal, "Öğrencilerimizin şikayeti üzerine, öğrenci olmayanların girişine müdahale edilmiştir. Boşaltma söz konusu değil" dedi.

KTÜ'NÜN BU UYGULAMASI TEPKİ ÇEKTİ
Öte yandan KTÜ Rektörlüğü tarafından uygulamaya konulan bu uygulama vatandaşlardan tepki çekti. Geniş çapta ki kaynağı ile bölgenin en önemli kütüphaneleri arasında yer alan Faik Ahmet Barutçu, kütüphanesini Trabzon'dan çok sayıda kişi kullanıyor. Özellikle KPSS ve YGS sınavlarına hazırlanan gençler burada daha rahat ders çalışma ortamı elde ederken, şehrin üniversite ile bütünleşmesi noktasında yapılan eleştirilere de bu uygulama tuz biber oldu...