Amerika’nın Boston şehrinde bu yıl 12.'si düzenenlenen ‘’Seismic Design Competition’’ (Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması ) ‘ nda  hazırladıkları ''1773 State Tower'' isimli gökdelen projesi ile finale kalan KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri yarışmada büyük başarı gösterdiler.
 
Çoğunluğu dünyanın ilk yüz sıralamasında bulunan üniversitelerin finale kaldığı yarışmada ; Stanford, Berkeley gibi dünyanın en saygın üniversitelerinin bulunduğu 39 takım içerisinden 5. Olan KTÜ inşaat mühendisliği bölümü öğrencileri Karadeniz ve Ülkemiz için gurur kaynağı oldular.
 
Alper ULUŞAN ,Hasan ARSLAN ,Doruk ARAPLILI ,Ülkü CAN, Dilan TAŞGİT ve Gökhan Selim ÇALIŞKAN tarafından kurulan ve danışmanlıklarını Yrd. Doç. Dr. Ayşegül DURMUŞ  ve Arş. Gör. Serhat DEMİR ‘ in üstlendiği ‘’North Project team‘’  isimli ekip tamamı ile kendi özgün tasarımları olan gökdelen projesini  6,5 aylık bir çalışma sonucunda KTÜ İnşaat Mühendisliği Yapı laboratuarında tamamladılar.

 Merkezi Amerika Birleşik Devletlerinde Olan ve günümüz dünyasının en büyük sorunlarından birisi olan deprem konusunda çalışmalarını yürüten ‘’ Earthquake Engineering Research Institute ‘’ (Amerikan Deprem Araştırma Enstitüsü ) tarafından düzenlenen yarışma; Dünya’ nın bir çok yerinden üniversite öğrencilerini bir araya getirerek  deprem mühendisliği çalışmalarına  katkı sunmayı hedeflemektedir.

Yarışma kapsamında belirlenen bir şehir için  mimari geliştiren öğrenciler , buna uygun bir taşıyıcı sistem tasarlayarak  yaşanmış en büyük depremler karşısında ayakta kalacak bir bina üretmeyi amaçlamaktadır. Bilgisayarlı analiz yöntemleri ile oluşturduklarını projelerinin 1/60 ölçeğinde imal edilen modeli, yarışma sırasında simülasyona tabi  tutulan ekip binaları ayakta kalabilen sayılı takımlardan oldu.