Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Maden Derneği Yönetim Kurulu Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. 
Ziyarette konuşan KTÜ Maden Derneği Başkanı Metin Güneş, geçtiğimiz günlerde düzenledikleri Maden Sempozyumu’nda Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un sözlerinin bazı çevrelerce cımbızlanarak hedef yapılmak istendiğini söyledi. Güneş, “Sayın valimiz, yeraltı ve yerüstü zenginliklerimizin bu ülkenin gelişmesinin kalkınmasının lokomotifi olması gerektiğini vurgulayarak, milli gelirimizin arttırılması, ithal hammaddelerimizin yerli kaynaklardan karşılanmasının önemini ifade temiştir, sözleri cımbızlanarak hedef yapılmak isteniyor” dedi.
Karadeniz Teknik Üniversitesi Maden Derneği Yönetim Kurulu Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Metin Güneş, Maden Derneği’nin amacının üniversite ile sektörü buluşturmak, Türkiye genelinde mezunlara ve üyelere iş imkanları oluşturmak, ülkenin kaynaklarının verimli kullanılması için çalışma yapmak olduğunu söyledi.
Güneş, geçtiğimiz günlerde KTÜ’de düzenledikleri “Madenlerin Ekonomiye Katkısı ve Artvin’de Madencilik” konulu Maden Sempozyumu’nda Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un sözlerinin bazı çevrelerce cımbızlanarak hedef yapılmak istendiğini ifade ederek “Bu panel öncesi bir selamlama konuşması yapan Trabzon Valimiz Sayın Yücel Yavuz, konuşmasında, özü itibariyle, madenlerimizin ekonomiye kazandırılması, yeraltı ve yerüstü zenginliklerimizin bu ülkenin gelişmesinin kalkınmasının lokomotifi olması gerektiğini vurgulayarak, mili gelirimizin arttırılması, ithal hammaddelerimizin yerli kaynaklardan karşılanmasının önemini ifade ederek, bu üretimi gerçekleştirmenin önündeki engellerin kaldırılmasında kararlı bir duruş gösterilmesinin gerekliliğine vurgu yapmışlardır. İrticalen gerçekleştirdiği konuşmasında, hiçbir kişi ve kurumu hedef almamış olmasına rağmen, bazı basın yayın organlarının ve sivil toplum temsilcilerinin, konuşmanın bütününü değerlendirmek yerine, içinden bir cümleyi ‘cımbızlayıp’ bir takım tevil ve zorlama yorumlarla konuyu esasından çarpıtma gayreti içinde oldukları anlaşılmaktadır. Bu tanıdık çevrelerin ideolojik ve ön yargılı bakışları, bizi ülkemiz gelişmesinden, refah seviyesinin yükseltilmesinden ve gelecek vizyonumuzdan alıkoyamaz. 15 Temmuz sonrası asil milletimizin ortaya koyduğu irade ile 79 milyon vatandaşımızla, birlik ve beraberlik içinde daha çok çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.