Giresun'da 5 yıldır atanmayı bekleyen öğretmen sonunda kendisi gibi atanamayan öğretmenlerin dramlarını kitap haline getirdi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakültesi'nden 2007 yılında mezun olduktan sonra öğretmen olarak atanmayı bekleyen Evren Orkun Şen, öğretmenlik özlemini okul çevrelerinde dolaşarak geçirirken, yaşadıklarından ise bir kitap çıkardı. Öğretmen okulundan mezun olduktan sonra kendisi gibi atanamayan yüz binlerce öğretmenlerden daha iyi puan alabilmek adına sınavlara çalışmak zorunda kaldığından bir işe de sahip olamadığını belirten Şen, kitabı da borç parayla bastırdığını söyledi.

Bugüne kadar atanamayan öğretmenlerin, bir çok eylemler yapmasına rağmen seslerini duyuramadığını ancak kendisinin bir kitap yazarak amaçlarına ulaşacaklarına inandığını belirten Şen "Duygularımızı ancak bir kitapla yansıtabilirdik. Benimle aynı kaderi paylaşan öğretmen arkadaşlarımız sokaklara indi, pankart açıp, yürüyüş yaptılar, bağırıp, çağırdılar ama seslerini duyuramadılar. Ben de sesimizi en iyi duyurma yönteminin bir kitap olacağını düşündüm. Bu kitapta atama beklerken nişanlanan ve atanamadıkları için ayrılan sevgililerin, okuldan mezun olduktan sonra dershane kapılarında yıllarını harcayan öğretmenlerin, dershane öğretmenlerinin, ücretli öğretmenlerin, bunalıma girip intihar eden öğretmenlerin hayat hikayeleri yer almakta. Bu kitaptan Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Milli Eğitim Bakanımıza, CHP, MHP Genel Başkanlarına gönderdim. Okurlarsa eminim ki sokağa inen öğretmenlerin anlatmaya çalıştıklarından bizi daha iyi anlayacaklardır" dedi.

Mezun olduktan sonra yeni bir sınav yarışının içerisine girmenin haksızlık olduğunu da ifade eden Şen "Bizler yıllarca eğitim hayatımızın ardından en sonunda öğretmen okullarından öğretmenlik yapabilmemiz için diplomalarımızı alıyoruz. Fakat ardından atanmak için yeni bir sınav yarışına giriyoruz. Bu sınavlar bizim öğretmenlik diplomamızın hiçbir hükmünün olmadığını ortaya koyan bir uygulamadır. Madem sınavlara girerek öğretmen olacağız o zaman niçin bize öğretmen okullarından diploma veriyorlar ?" diyerek tepkisini dile getirdi.