Karadeniz Teknik Üniversitesindeki FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında üniversitede örgütün yapılanmasında etkin rol aldığı iddia edilen öğretim üyelerinden Cihangir E.nin abi, Aydın B.nin ise imam olduğu iddia edildi. Dosyada tanık olarak Yusuf Şevki Hakyemez ve İbrahim Özen’in ifadesi yer alırken 34 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamenin mahkeme tarafından kabul edildiği öğrenildi.

Pensilvanya'ya giden öğretim üyelerinden kimisinin FETÖ/PDY Lideri Fetullah Gülen’in dişlerine dolgu tedavisi yaptığı, kimisinin ise Gülen’i genel sağlık taramasından geçirdiği ileri sürüldü.  Dosyada yer alan Ömer kod adlı B.S. adlı asistanın üniversitede grup abisi ve Sahil Güvenlik Grup Komutanlığının imamlarından olduğu iddia edildi. Orman Fakültesi öğretim üyelerinin organize ettiği sohbet toplantılarına katılanların isimleri de iddianamede tek tek yer aldı. Karadeniz Teknik Üniversitesi’ndeki FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturma tamamlandı. 34 şüpheli hakkında 5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

MAHKEME İDDİANAMEYİ KABUL ETTİ
KTÜ’deki FETÖ/PDY yapılanmasının ayrıntıları hazırlanan iddianame ile ortaya çıkmaya başladı. KTÜ’deki görevli bir çok asistana FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle tek tek dava açılırken, 34 öğretim üyesi ise aynı dosyada hakim karşısına çıkacak. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından çeşitli tarihlerde gözaltına alınan öğretim üyelerinin her biri hakkında suçlamanın yer aldığı iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. . 34 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamenin mahkeme tarafından kabul edildiği öğrenildi.



İKİ AYRI SUÇTAN 34 ŞÜPHELİYE DAVA
Soruşturma kapsamında üniversitede örgütün yapılanmasında etkin rol aldığı iddia edilen öğretim üyelerinden Cihangir E.’nin abi,  Aydın B.’nin ise imam konumunda olduğu ortaya çıktı. Sohbet toplantılarının genellikle Aydın B., Tahsin Y. ve Murat Y.’nin evinde yapıldığı iddia edilen iddianamede, tanık olarak Yusuf Şevki Hakyemez ve İbrahim Özen’in ifadesi yer aldı. 34 şüpheliden 23’nün silahlı terör örgütü üyesi olmak, 11’nin ise silahlı terör örgütü kurma ve yönetmek iddiasıyla suçlandığı öğrenildi. Silahlı terör örgütü üyesi olduğu iddia edilenler hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar, silahlı terör örgütü kurma ve yönetme iddiasıyla haklarında dava açılanların ise 10 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacakları belirtildi.

HOCALAR BİRBİRLERİNİ ELE VERDİLER
Öğretim üyelerinin ifadelerinin yer aldığı soruşturma dosyasında, kimin kimle hangi toplantıya katıldığına da ayrıntılı olarak yer verildi. Örgütün KTÜ abisi ve imamı olan iki öğretim üyesi Cihangir E. ve Aydın B. hakkında da terör örgütü kurma yönetme iddiasıyla dava açılırken, şehir dışındaki soruşturmalardan gelen ve Trabzon’daki soruşturmalara ışık tutacak bazı ifadelerin de dosyaya girdiği öğrenildi.  Örgütün liderinin Pensilvanya’da dişlerini tedavi eden öğretim üyesi Tahsin Y.’nin  Pensilvanya dönüşü ortamın nasıl olduğunu yakın çevresindeki arkadaşlarına anlattığı ortaya çıktı.  Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı’nın imamlarından olduğu iddia edilen grup abisi B.S.’nin hakkında ise silahlı terör örgütü kurma ve yönetme iddiasıyla dava açıldığı öğrenildi.

KAPATILAN FABRİKADA TOPLANTI OLMUŞ
Gruplar halinde yapılan toplantıların üst düzey ve alt düzey öğretim üyeleri olarak ikiye ayrıldığı,  Düzköy’de kapatılan bir fabrikanın salonunda cemaat toplantısı yapıldığı,  burs parası adı altında örgüte maddi destek sağlandığı, örgütün gazetelerine abone olunduğu, örgütün bankasında hesaplarının bulunduğu, örgüte üye olmak için yönlendirme yapıldığı ve örgütün bankasına para yatırılması için telkinlerde bulunulduğunun dosyada ayrıntılı olarak yer aldığı ileri sürüldü. Bu arada bazı öğretim üyelerinin Bylock kullanıcısı olduğu iddianamede yer aldı. 

Günebakış