KTÜ Öğrenci Derneği Başkanı Emirhan Bostan’ın KTÜ İktisadi ve İdar Bilimler Fakültesinde yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verildi.

İŞTE O AÇIKLAMA
Ülkemizin güzide üniversitelerinden Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin değerli öğrencileri;
Bizler Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğrenci Derneği’ne mensup milliyetçi ve ülkücü gençleriz. Bizler Milliyetçi Türkiye yolunun neferleri olarak yıllardır hakkımızda süregelen ön yargıları ve yanlış düşünceleri  kırmak adına burada toplanmış bulunmaktayız.
Hepimizin bildiği üzere son zamanlarda fakültemizde yerli olmayan, ithal ve ne olduğu belirsiz; Türk gençliğini felakete ve bataklığa sürükleyen fikir akımları ve bu fikir akımlarını sizlere dikte etmeye çalışan şahıslar türemiştir. Hepinizin şunu bilmesini isteriz ki bizler , fikir erozyonuna uğramış bu vatansız, bayraksız ve Türk kelimesinden nefret duyan bu insanlara meydan ve fırsat vermeyeceğiz.  
İmralı’da yatan otuz bin vatandaşımızın katiline sempati duyan, pkk paçavralı tabutlarla defnedilen hainlerin ardından gözyaşı  döküp protesto yürüyüşü yapan mezalimler ! Bilin ki Ülkücü  Türk Gençliği dün olduğu gibi bugün de karşınızda Tanrı Dağları gibi dimdik duracaktır.
Bu insanlar 20 Şubat 2015’te Ege Üniversitesi’nde okuyan, sırf ay-yıldız yere düşmesin diye hayatının baharında şehit edilen Fırat Çakıroğlu’nun katilleri ile aynı kişilerdir. Fırat Çakıroğlu memleketin dertleri ile dertlendiği için haince ve kahpece şehit edilmiştir. Fırat’tan akan kan Türk Milleti’nden akmıştır. Çünkü Fırat Çakıroğlu gezi parkında halay çekerken değil o bölücüler ile mücadele ederken şehit düşmüştür. Bugün o kara toprakta yatan sizlerden biri de olabilirdi. 
Bugün Fırat Çakıroğlu’nun şehadetinin 280. Gününde ilk duruşması görülmüştür.  Yüce adaletten  Fırat Çakıroğlu’nun katillerinin en ağır şekilde cezalandırılmalarını; sorumluluktan kaçıp ihmalde bulunanların da  cezalarını çekmelerini temenni ediyoruz.  
Ancak karar ne olursa olsun toprağa başka Fırat’ların düşmemesi için bu ithal ve bölücü fikirlere karşı  Milliyetçi Türk Gençliği’ni, sizleri yanımızda görmek istiyoruz.