KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kantini önünde toplanarak Rektörlük önüne kadar sloganlar eşliğinde yürüyen öğrenciler, kadına yönelik şiddeti rektörlük önünde yaptıkları kısa bir skeçle protesto ettiler. Grup adına basın açıklamasını okuyan Melike Arduç kadına yönelik şiddete karşı mücadele edeceklerini belirterek, “Üniversiteli kadınlar olarak kadına yönelik şiddete, tacize, tecavüze baş kaldırıyoruz demek için bir araya geldik. Ülkenin her yerinde her gün bir kadın tecavüze uğrarken, şiddet görürken üniversiteli kadınları olarak sesiz kalmıyoruz. Kocası, sevgilisi, babası, abisi gibi uzanıyor giden bir liste tarafından şiddete uğrayan kadınları unutmadık. Kadınlar yaşamının her alanında, evlerinde, iş yerlerinde, kamusal alanlarda, üniversitelerinde şiddetin çeşitli biçimlerine maruz kalmaya devam ediyor” dedi.

“Ülkede kadınların gündemi şiddetken bilimin yuvası diye nitelendirildiğimiz üniversitelerimizde de üniversiteli kadınların gündemi ne yazık ki şiddet, taciz, tecavüz ve kadın düşmanlığından farklı değil" diyen Arduç "Üniversitemizde çeşitli zamanlarda yaşanan taciz haberlerini işittik. Çeşitli sebeplerden ötürü gündeme taşınmayan bu haberler üniversiteli kadınlar arasında adete bir sır gibi ağızdan ağza dolaşmaktadır. Geceleri karanlığa gömülen üniversitemizde göz gözü görmezken kadınların bu tarz olaylarla karşılaşması kesinlikle tesadüf ya da yanlışlık olarak nitelendirilemez. Buradan rektör Süleyman Baykal’a soruyoruz; üniversitemiz geceleri neden aydınlatılmıyor? Saat 23.00’e kadar ders var ancak ışık yok peki neden? Tüm bunların yanında geçen yıl çocuk pornosu skandalıyla gündeme gelen üniversitemiz jeoloji mühendisliği öğretim üyesinin akıbeti, nedir ? Rektör Süleyman Baykal’dan cevap bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Öte yandan, basın açıklamasının yapılacağı yer konusunda Kolektif üyeleri ve KTÜ Güvenlik güçleri arasında kısa bir gerginlik yaşanırken, basın açıklamasıyla ilgili olay yerinde çok sayıda polis ekibi ve KTÜ Güvenlik ekipleri önlem aldı.