Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Konseyi seçimi bugün gerçekleştirildi. KTÜ Rektörlük binasında gerçekleştirilen seçimde Recep Çolak, 13'e karşı 17 oyla başkan seçildi.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen Öğrenci Konseyi seçim takviminin son turu olan Öğrenci Konseyi Başkanlığı ve Yönetim Kurulu seçimi gerçekleştirildi. 30 fakülte, yüksekokul ve enstitünün oylarıyla belirlenen Konsey Başkanlığına KTÜ İletişim Fakültesi Öğrenci Başkanı, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık 3.sınıf öğrencisi Trabzon doğumlu Recep Çolak seçildi.


ÇOLAK'IN İLK MESAJI BİRLİKTELİK
Hüseyin Yavuz'dan görevi devralacak olan Recep Çolak ve yeni yönetimi, önümüzdeki günlerde mazbatalarını da alarak resmen göreve başlayacak. Başkanlığa seçilmesinin ardından ilk açıklamasını burada gerçekleştiren Çolak, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak 15 Temmuz ruhunu tüm üniversite öğrencilerine yaymaya çalışacaklarını belirtti. Çolak açıklamasında, "Öncelikli olarak beni buraya layık gören yönetim kurulundaki değerli arkadaşlarıma ve bizleri fakültelere seçen öğrenci kardeşlerimize can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Senin,  benim başkanım diye bir anlayış değil 'biz' diyen bir anlayış ortaya koyacağız. Ülkemizin varlığını, birliğini ve bekâsını 15 Temmuz'da ayakta tutan ruhun devamının sağlanması ve artarak devam etmesi için tüm benliğimizle çalışmalarımızı yürüteceğiz" dedi.

'KÖPRÜ VAZİFESİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ'
Üniversite içerisinde 2 yıldır yürütülen Öğrenci Konseyi faaliyetlerine değinerek plan ve projelerinden bahseden Çolak, "Bayrağı çok iyi çalışmış bir konseyden devralıyoruz. Dolayısıyla bunun üzerine koyarak çalışmalıyız. Üniversitemiz içerisinde ulaşılmadık bir tek sınıf, bir tek öğrenci olmayacak. Tüm öğrencilerimizle yakından ilgilenecek ve bir üst makamlara aktarılması gereken sorunların çözümü için gerekli köprü vazifesini gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.
KTÜ Öğrenci Konseyi seçiminin ardından yeni yönetim kurulu şu şekilde oluştu:


Başkan – Recep ÇOLAK

Başkan Yardımcısı – Muhammet Fatih BULUT
Genel Sekreter - Ömer Burak Can ÇAVUŞ
Genel Sayman - İdris ER
Halkla İlişkiler ve Bilişim Sorumlusu - Emrah Bülent SONER
Dış İlişkiler Sorumlusu – Türker ÖKSÜZ
Sağlık Kültür ve Spor Başkanı – Mustafa KIROĞLU
Eğitim Sorumlusu – Recep Tayip Kalkan
Çalışma Grupları Sorumlusu – Atılım BAYRAM
Denetleme Kurulu Başkanı - Yasir İPEK
Denetleme Kurulu Başkan Yardımcısı – Ali ZEHİR