61SAAT HABER SERVİSİ-Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, TTSO Meclisinde üyeleri bilgilendirdi. KTÜ ile ilgili burada bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Süleyman Baykal, dikkat çeken bilgiler aktardı. 

KTÜ'de okuyan yabancı öğrenci sayısının her yıl kademeli olarak artığına dikkat çeken Baykal, bu yıl İran'ın sınırları içerisinde KTÜ'nün yabancı öğrenci alımı ile ilgili sınav yapmasına izin vermediğini kaydetti. 

İRAN İZİN VERMEDİ, YAKININDA YAPTILAR
Bu nedenle İran sınırına yakın bir yerde bu sınavı yaptıklarının altını çizen Rektör Baykal, "Bir üniversite için yabancı öğrencinin varlığı artı bir değerdir. Kendi öğrenci ve insanınız başka bir ülkenin öğrencisi ve insanı ile karşı karşıya geliyor. Yarın belki o ülkede gidip çalışacak. Kültürlerin kaynaşması. Tabi ki bu anlamda avantaj. Bunlar aynı zamanda bizim elçimiz. Bugün bizde okuyorlar ama yarın kendi ülkelerine döndüklerinde özellikle bizim doğumuzda ki ülkelere eğitim gönderidğimiz yabancılar orada yüksek yerlere geliyorlar. Bu aslında Türkiye için büyük bir avantaj. Bura da ki etkileşimi orada yansıtıyorlar. Siz gittiğinizde bizim açımızdan bir avantaj oluyor, Böyle bir sınav. Bu sınavı niye kabul etmediler tabi bunu çok fazla bilemem ama bir tepki gösterdiler. Tersi olsaydı elbette seve seve kapıyı açırdım. Üniversite dediğinizde bir sınırı yok" dedi. 

KİŞİSEL SORUYA İLGİNÇ YANIT
Prof. Dr. Baykal, TTSO üyesi Mehmet Ataman'ın, "Mehmet Ataman, ALES imtahanlarında 30 kişi alınacak bölümde. Talebenin biri yedekten 27 kişi aldı. 3 kişi kayıt yapmadı. yedek 2.'yi almadınız. Bu uygulama böyle midir.? Yoksa 3 kişi katılmadığı için yedekten 3 kişi oraya gelmeli miydi?" şeklinde ki kişisel sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi: 

"Şunu açık açık söyleyeyim. Son dönemlerde benim memnun olduğum bir şey var o da şu; sonuçta devlet belli, YÖK belli oranda,  bizde yaptık. Bir sınıflama yaptık. Yani eskisi gibi bir öğrencinin  veya başarısız bir öğrenciyi kalkıpta başarılı bir öğrencinin önüne getirme ihtamelleri ortadan kalktı. Bakın şuan da 40 öğrenci aldık. İnanın bana geçen sene bana telefon edilen sayısı diyelim 250 ise bugün 50 bile değil. Çünkü o standartlar oturdu. Eğer ki bu bahsettiğiniz konuda gözden kaçan bir şey var mı yok? Hata yapılmış endişesi varsa mutlak suretle başvursun, gözden geçirilsin" 

KAYNAK: 61SAAT.COM