Trabzon İmece Müzik Halkoyunları Derneği yöneticisi, Trabzon Müzik ve Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü üyesi aynı zamanda KTÜ Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi olan ve geçtiğimiz günlerde Profesörlüğe yükselen İsmail Demir ünvanını, akademisyenler, ailesi ve yakın dostları ile KTÜ Sahil Tesisleri’nde bir yemekle kutladı. 
Rektör Prof.Dr.Süleyman Baykal, Rektör Yardımcıları Prof.Dr.Necati Tüysüz, Prof.Dr. Hikmet Öksüz, Prof.Dr.Şevki Hakyemez, KTÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Selami Karslıoğlu, KTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof.Dr.Sadettin Korkmaz, doktora danışmanı Prof.Dr.Zihni Demirbağ, Demir’in ailesi, öğretim elemanları, öğrencileri ile yakın dostlarının katıldığı yemekte türküler seslendirildi, horonlar oynandı. 
KTÜ Rektörü Prof.Dr.Süleyman Baykal Demir’i tebrik ederek, çalışkanlığı ve başarısı ile bu ünvanı hak ettiği gibi artık çıtayı da yükselttiğine dikkat çekti. 
Demir’in danışman hocası Prof.Dr.Zihni Demirbağ da çalışkanlığı, saygınlığı ve başarıyla övgü duyduğunu belirterek etrafına örnek bir insan olduğunu söyledi. 
Çiçeği burnundaki Prof.Dr. İsmail Demir ise başta KTÜ yönetimi olmak üzere geçmişten günümüze eğitimine katkıda bulunan herkese, ailesine ve yakın dostlarına teşekkür etti.
Küçük yaşlardan beri müziğe karşı çok büyük sevdası olan ve Türk Halk Müziği ile iştigal eden Prof.Dr.İsmail Demir gecede, KTÜ öğretim elemanlarından TMHOYDER THM Koro şefi Gürsel Tahmaz  ve saz arkadaşları eşliğinde Hüseyin Tahmaz ve Şebnem Tahmaz ile birlikte mini bir dinleti sundu. Gecenin finali ise horonla yapıldı.