Soysal paylaşım sitesi Yotube KTÜ TIP Fakültesi ile ilgili düşen bir bank kaydı konuşuluyor.
Kayıtta özetle şu iddialar dile getiriliyor:

‘Kanserin ışın ile tedavisinde en modern cihaz IMRT’dir. Yıllardır Karadeniz’de kanser vakaları yükseldi. KTÜ radyasyon onkolojisi’nde 12/06/2013’de yaklaşık 3 milyon lira değerinde tedavi hizmeti alımı ihalesi açıldı. İhalede 2 adet IMRT olması şarttı. Devlet 2 adet IMRT parası ödedi.

Oysa sadece 1 adet IMRT olduğu halde cihaz kabul edildi. Diğer IMRT’nin parası ne oldu?

IMRT ne işe yarar. Kanser hastasının sağlam dokularının değil kanserli dokularının ışınlanmasını sağlar. IMRT olmazsa sağlam organları ışınlanan hasta şifa yerine zarar görür. İhalede bulunan sözleşmenin tarihi 17/07/2013 idi. Bu ihaleye göre en geç 17/10/2013 tarihinde 2 adet IMRT hastaneye teslim edilecekti. Ama hastaneye sadece 1 tane IMRT geldi. 4 öğretim üyesi 2 adet IMRT’yi teslim aldıklarını söylediler. 2 adet IMRT teslim aldıklarına dair tutanak imzaladılar.
 
Bu isimler her ay 2 tane IMRT varmış gibi istihkak tutanaklarını imzaladılar. Devlet de tıkır tıkır her ay 2 tane IMRT parası ödedi. Her ay sonunda 2 adet IMRT ile hastaların tedavi edildiğine dair belge düzenleyip imzaladılar. Hastaneye her ay firmaya tıkır tıkır 2 tane IMRT parası ödedi. Her ay firmaya sanki 2. IMRT varmış gibi ödenen paraların ödeme evraklarına bu isimler imza attı.

Durumun fark edilmemesi için firmaya ödenen 4 aylık para ödeme tutanaklarına sadece bu isimler imza attı. Diğer kişilere imza yetkisi verilmedi. Durumu öğrenen savcılık KTÜ rektörlüğü üzerinden soruşturma başlattı. Soruşturmanın açılıp dosyasının KTÜ rektörlüğüne gönderilmesinden sonra üst düzey yetkililere haber verildi. Soruşturma açıldığını öğrenen bu isimler firmayı arayarak cihazı istedi. 03/06/2015 tarihinde firma eksik olan 2. IMRT’yi getirdi.’

Firmanın İzmir merkezli olduğu, sahibinin Prof. Dr. S.Ö  ve temsilcisinin ise Dr. H. O oldukları bilgisine ulaşıldı.
Bu iddiaları dönemin yöneticilerine sorduk. Onlar ise bu iddiaları kabul etmedi ve bilgi kirliliği var’ dediler.

Kaynak: Taka