Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Gürmen İlhanoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, İŞKUR Trabzon İl Müdürü Adnan Zengin, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan törende açılış konuşmasını yapan KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Karadeniz Teknik Üniversitesi bünyesinde 17 fakülte, 7 enstitü, 1 konservatuvar, 4 yüksekokul ve 12 meslek yüksekokulunun bulunduğunu söyledi. Bu birimlerde 2 bin 395 akademisyen ve 2 bin 32 idari personelin çalıştığını kaydeden Baykal, “Üniversitemiz bin 346 yabancı uyruklu olmak üzere toplam 57 bin 108 öğrenciye eğitim veren 201 bin 354 mezunu olan köklü ve büyük bir kurumdur” dedi.

Baykal, “Karadeniz Teknik Üniversitesi sadece Trabzon şehrini değil, Karadeniz Bölgesini etkileyen bir üniversitedir ve bölgenin kalkınıp gelişebilmesi için çalışan bir kurumdur. 15 Kasım 2016 tarihinde bölgesel gelişme alanında politika ve uygulama işbirliğini geliştirmek için Tokat, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin illerinde bulunun on üniversite olarak DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile bir araya gelerek DOKAP Bölgesel Üniversiteler Birliğini kurmuş bulunmaktayız. Halen birliğin dönem başkanlığı KTÜ tarafından yürütülmektedir. Her alanda işbirliğini hedefleyen birliğimiz yakın bir tarihte gerek 2023 hedefleri gerekse bölgenin kalkınması için öngörülen hedeflere yönelik 115 proje fikri ortaya koymuştur. KTÜ olarak başta yenilenebilir enerji, ulaştırma, turizm, kültür, sınır ötesi işbirliği ve yerel düzeyde kurumsal kapasitenin geliştirilmesi alanları olmak üzere bir yandan DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı diğer yandan Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ile sürekli irtibat halinde ve ortak projelerin hayata geçirilmesi gayreti içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

Vali Yavuz’un mikrofon ve telefon problemi

Trabzon Valisi Yücel Yavuz ise konuşmasında mikrofon problemi yaşadı. Akademisyen ve öğrencilere seslendiği esnada mikrofonda sıkıntı yaşayan Vali Yavuz’un, “Teknik birimden ricam şu benim ses sistemi ile ilgili sorunumu çözüversinler. Ne yapmam gerekiyor. Mikrofon duruyor bende duruyorum bir şey yapıyor muyum arkadaşlar?” ifadeleri salonda gülüşmelere neden oldu. Konuşmasına devam eden Vali Yavuz’u bu sefer kürsüde unutulan telefon durdurdu. Titreşimde unutulan telefonun çalmasıyla Vali Yavuz, “Bu benim değil, düzelecek, düzelecek” şeklinde konuşması salonda tekrar gülüşmeleri beraberinde getirdi. Vali Yavuz konuşmasında, “Hangi akademik pozisyonda olursa olsun artık biraz daha gayret etmek ve hayatı yöneltmek anlamında gençlerimiz normalin dışında ezber bozucu ve sıradışı şeyler yapmak durumundayız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından akademik, idari alanlarında başarı olanlara ve 40 yılını dolduranlara ödülleri verildi.