Öğrencilerin her türlü sıkıntısında yanında olduklarını dile getiren Doç. Alp, öğretim görevlilerinin de öğrencilere her konuda danışmanlık yapmaya hazır olduğunu belirtti.

MYO Müdürü Doç. Dr. Hakan Alp, 2005 yılında eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu'nun, İşletme Yönetimi, Bankacılık ve Sigortacılık, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programlarına ek olarak 2011 yılında açtığı Maliye programıyla da eğitim ve öğretim kalitesinden ödün vermeden istikrarlı bir şekilde gelişmesine devam ettiğini söyledi.

Her geçen yıl kayıt yaptıran öğrenci sayısında artış olduğunu söyleyen Doç. Dr. Alp, "Geçen yıl olduğu gibi bu yılda yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizin hem birbirleriyle tanışmaları, hem de okulumuz ve ilçemizle uyumlarını sağlamak, okulun ilk günlerinde yaşayabilecekleri olası problemleri en aza indirmek amacıyla bölüm başkanlarımızın öncülüğünde oryantasyon programı düzenledik. Oryantasyon programında öncelikle yeni gelen öğrencilerimize okulumuzun fiziki imkânları, idari birimlerimiz ve bu birimlerin görevleri, öğrenci yönetmeliği hakkında bilgi verilmiş, ardından ise belediyemiz otobüsleriyle ilçemiz ve çevre ilçeleri de kapsayan bir gezi düzenlenmiştir. Bu gezide öğrencilerimizin öğrencilik süreleri boyunca ihtiyaç duyabilecekleri; PTT, bankalar, yurtlar, sağlık ocağı, hastane, kargo firmaları, polis karakolu gibi birimler yerlerinde ziyaret edildi." diye konuştu.

Her zaman ve her konuda öğrencilerin yanında olacaklarını ve yeni kayıt yaptıran öğrencilerin her türlü sorunlarıyla ilgilenerek çözüm bulmaya çalışacaklarını kaydeden Doç. Dr. Alp, bütün öğretim görevlilerinin öğrencilere danışmanlık hizmeti sunacağını anlattı.Doç. Dr. Müdür Alp, "Yüksekokulumuz neyi, nasıl, niçin yaptığını sorgulayan, çağın gereğine uygun güncel bilgilerle donatılmış, iş hayatına atılırken tercih edilen değil tercih eden mezunlar vermek için, 2012–2013 eğitim–öğretim yılında da kalite kültürüne son derece önem vererek, öğrencilerimizi en güncel bilgilerle donatarak geleceğe hazırlayacak ve her geçen yıl eğitim–öğretim için gerekli donanımları çağın gereğine uygun olarak güncelleyecek ve şekillendirecektir. Bu vesileyle 2012–2013 eğitim–öğretim yılında tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz." şeklinde konuştu.