Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın açıklaması düzenleyen Kalaycıoğlu, KTÜ’yü daha iyi seviyelere çıkaracağını söyledi. Öğrencilerin üniversite ortamında sıkılmayacaklarını belirten Kalaycıoğlu, “KTÜ’yü kazanan öğrencilerin sağlıklı bilgilere ulaşabilecekleri çok yönlü bir web sayfası hazırlanacak. Kayıt harçlarının bulundukları illerden yatırılabilmesi sağlanacak. Öğrencileren meslek mensubu adayı olduğu bilinci ile Öğrenci Destek Ofisi kurulacak, ilk haftalar yoğunlaşmış sonra uzun soluklu uyum programı gerçekleştirilecektir” dedi.

Eğitimin kalitesini arttıracaklarını söyleyen Kalaycıoğlu, "Başarılı öğrencileri çekecek burs imkanları geliştirilecek ve ÖSYM kılavuzunda belirtilecektir. Yeni ve güncel bölümler açılarak toplam öğrenci potansiyelimiz sabit tutulacak. Laboratuarlar hızla yenilenecek, uygulama ve laboratuar çalışmaları arttıracak. Teknik geziler ikinci sınıftan itibaren uygulanacak. Bilimsel projelerde kısmi zamanlı çalışmaları desteklenip, teknokent içindeki şirketlerde çalışmaları teşvik edilecektir. Yabancı dil il eğitimi geliştirmek için yaz aylarında hizmet verecek dil Eğitim Merkezi yapılandırılacak ve yabancı hocalar ile desteklenecek. Erasmus, Farabi, Mevlana, IAESTE, AIESEC, Youth, Leonardo da Vinci değişim programlarının daha etkin kullanımı ve başarılı öğrencilere yurt dışında uzun süreli eğitim sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

Sosyal yapıyı değiştireceklerini kaydeden Kalaycıoğlu, “Kısa dönemli bilimsel ve kültürel yaz kampları uluslararası öğrencilerin katılımına da fırsat yaratacak değişim programlarının temelini oluşturacak. Öğrencilerin meslek odalarında ve kültürel faaliyetlerde yer almaları teşvik edilecek, öğrenci sayısına göre yetersiz olan yurtlar için şehir dinamikleri ve kamu kurumları işbirliği ile sportif ve kültürel etkinliklerinde içinde bulundurulduğu KTÜ Öğrenci Köyleri yapılandırılacaktır” diye konuştu.