61SAAT  HABER SERVİSİ

Türkiye Demokrasi savaşında bütün dinamikleri ile dik dururken, Trabzon’un bilim yuvası KTÜ’de koltuk savaşı bütün ilginçliği ile devam ediyor.
FETÖ terör örgütünün alabildiğine teşkilatlandığı, görev başındaki yönetim ile el ele kol kola yürüdüğü bir dönemde, Rektör Yardımcısı Y.Şevki Hakyemez, rektörlük seçimlerinde rakibi Orhan Aydın’a paralel yapının oy verdiğini açıkladı.
Bu açıklaması ile Y.Şevki Hakyemez bütün dikkatleri üzerine çekti.
Hakyemkez aynı zamanda hafiyeliği de soyunduğu izlenimi veren şu ifadeleri de kullandı..”Ak Parti’nin bazı isimleri de Orhan Aydın’ı destekliyor”
Hakyemez’in paralel yapı karşı tarafa oy verdi diyerek, Orhan Aydın’ı desteklediğini açıklaması, Trabzon’da ve KTÜ’de büyük yankı uyandırdı.

Hakyemez’in bu tespitinden sonra şimdi kampüste ve Trabzon’da şu sorular soruluyor
-Hakyemez FETÖ’cü örgütlenmeyi biliyor. Kimler olduğunu da. O halde niye neşter atmıyor.
-Hakyemez bundan önceki ilk rektörlük seçimlerinde de Orhan Aydın’ı ergenokoncular destekledi diyerek tespitte bulunmuştu. Şimdi parelelciler destekleri diyerek algı oluşturuyor
-Hakyemez, Orhan Aydın’a paralelcilerin oy verdiğini biliyorsa, onların kim olduğunu da biliyordur elinde yetki var deşifre etsin millet de bilsin.
-Hakyemez’in personelden sorumlu rektör yardımcısı olduğu dönemde paralel yapının Belçika imanı KTÜ’ye alındı mı?
-Hakyemez dekanı olduğu Hukuk Fakültesin’e paralelin üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden asistan aldı mı?
-Hakyemez’in rektör yardımcılığı döneminde İsparta üniversitesinden paralel yapının elamanı Of, teknoloji üniversitesinden kadro alıp rektörlük makamında göreve başlatıldı mı?
-Hakyemez’in rektör yardımcısı olduğu KTÜ erasmus kapmasında yurt dışında paralelin üniversitesi ile iş birliği yapmadı mı?
Bütün bu gerçeklere rağmen Hakyemez’in paralele karşı mücadele ediyormuş gibi bir izlenim yaratması, kampüste ve şehirde hiç inandırıcı değil.