Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) 2015-2016 eğitim-öğretim yılı kayıtları bugün itibariyle başladı. KTÜ’ye bu yıl yaklaşık 9 Bin 500 öğrencinin kayıt yaptırması bekleniyor.
Trabzon’daki öğrencilerin yanı sıra il dışından Trabzon’a gelen öğrenciler KTÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na gelerek kayıtlarını yaptırırken, bugün itibariyle 4 bini e-kayıt sistemi üzerinden olmak üzere yaklaşık 5 bin öğrenci kaydını yaptırdı.
KTÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanı İrfan Candaş, geçen yıl 55 bin olan öğrenci sayısının bu yıl 57 bine çıkmasını beklediklerini ifade ederek “Üniversitemize şu ana kadar e-kayıt sistemi üzerinden yaklaşık 4 bin, bizzat müracaat ederek kayıt yaptıran bin olmak üzere yaklaşık 5 bin öğrenci kayıt yaptırdı. E-kayıt sistemine göre kayıt tarihi 5 Ağustosta bitiyor bizzat başvurular ise 7 Ağustosta bitiyor. Bu yılki öğrenci alım sayımız 9 bin özel yeteneklerle birlikte 9 bin 500 olması tahmin ediliyor. Bunların tamamı kayıt yaptırmayabilir. Doluluk oranımız ise yüzde 97 civarında. Bu yıl yeni bölümler üniversitemize dahil oldu. Bunlar arasında Tonya Yüksek Okulu, Araklı Meslek Yüksek Okulu ile Acil ve İlk Yardım. Bu yılki öğrenci sayımız 57 bini bulur. Geçen sene 55 bin idi bu sene iki bin kadar artar” dedi.