Ziyarette konuşan Hacısalihoğlu, KTÜ ve TTSO’nun kentin iki önemli kurumu olduğuna dikkat çekerek her iki kurumun ortak çalışmaların ana hedefi olan bölge ekonomisinin geliştirilmesinde ciddi mesafe alınmış olduğunu vurguladı. İş dünyasının ile ortaklaşa kurulan Trabzon Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin sürekli geliştirildiğini ve ardından kurulan Trabzon İnovasyon Merkezi’nin tam teşekküllü olarak hayata geçirilmesi ile ülkeye ve bölgeye büyük faydalar sağlanacağını kaydeden Başkan Hacısalihoğlu, işbirliğinin önemine işaret etti.



KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal ise seçimler öncesinde TTSO’yu ziyaretinde dile getirmiş olduğu iş dünyası ile işbirliğinin daha da güçlendirilmesi konusunda önemli adımlar atmayı planladığını vurgulayarak özellikle iş dünyasının KTÜ ile ilişkilerinin geliştirilmesi için ortak bir ofisin kurulmasını öngördüğünü, bu ofisin TTSO’nun arzu etmesi halinde birlikte hayata geçirilmesini önerdi.

İş adamlarına ve işletmelere bu merkez üzerinden KTÜ’deki olanaklar ve imkanlar hakkında rehberlik yapılabileceğini ifade eden Baykal, özellikle Trabzon Teknoloji Geliştirme Merkezi ile Trabzon İnovasyon Merkezi’nin işletmelere ve iş dünyasına katkılarının önemli boyuta ulaşacağını vurguladı.