61SAAT HABER SERVİSİ - Karadeniz Teknik Üniversitesi Kanuni Kampüsü Yabancı Diller Fakültesi bitişiğinde bürosu bulunan ÖSYM ile KTÜ yönetimi arasında yaşanan personel sorunu nedeniyle mağdur olduklarını ileri süren öğrencilerin bu sorunun giderilmesi için Trabzonlu yönetenleri göreve davet etti.

KTÜ tarafından ÖSYM bürosuna görevlendirilen personellerin geri çekildiğini ve Kanuni Kampüsündeki binanın boşaltıldığını öne süren öğrenciler önümüzdeki günlerde yapılacak ALES için başvuru yapmakta zorluk çektiklerini ifade ettiler. Bilgi almak için telefonla ÖSYM bürosunu arayan öğrenciler karşılarında bir muhatap bulamadıklarını kaydederken diğer illerdeki ÖSYM bürolarının üniversite içerisinde ve üniversite personeliyle hizmet verdiği öne sürdüler.

BAYKAL NE DEDİ?

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal iddiaların gerçek dışı olduğunu belirtterek şunları söyledi, "Biz kimseyi yerinden atmadık. YÖK'e bağlı olmayan, bağımsız bir kamu kurumu olan ÖSYM kendine ait yerde hizmet vermeye devam ediyor. ÖSYM bizden bağımsız kendi kurumsal yapısı olan güçlü bir kuruluş. YÖK'e bağlı olduğu zaman personel eksikliği nedeniyle bizden zamanında personel talep etmişler, vermişiz. Şimdi KTÜ'de de personel açığı var. Ben kendi birimlerimdeki personel açığını kapatamamışken orada neden personel tutayım. Dediğim gibi ÖSYM bizden bağımsız bir kuruluştur. Ve kendine personel sağlayabilecek bir güçtedir." dedi.

OLAYIN FİTİLİNİ ÖZEN ATEŞLEMİŞTİ

Olayın başlangıcındaki isme yani KTÜ eski Rektörü Prof. dr. İbrahim Özen'e de ulaştık. O da Baykal'ı doğrular bir açıklama yaparak şunları söyledi, "YÖK'ten bağımsız Emniyet gibi, Milli Eğitim gibi bir kuruluştur ÖSYM. Güçlüde bir kuruluştur. Üniversite sınavlarını kameralı sistemlerle yapabilecek kadar güçlüdür. Hal böyle iken ben neden KTÜ'nün binasını, KTÜ'nün elektriğini, telefonunu, faksını, personelini başka bir kuruma kullandırayım. ÖSYM'nin bize ait binayı boşaltmasını ben istedim. Çünkü orada Edebiyat Fakültesi binası inşaatı başlayacaktı. Onlar kendi yerlerini oluştursunlar. Kendi personellerini alsınlar. KTÜ'ye veya YÖK'e bağlı bir kuruluş değildir ki ben ona destek olayım" ifadelerini kullandı.