Milletvekilliği aday adaylığı sürecinde şuana kadar gelinen süreç hakkında konuşan Ulusoy’a Rektör Süleyman Baykal’dan büyük bir destek geldi.

‘’Sizin gibi siyasete hem bilgi hem de tecrübe anlamında hazır bir arkadaşımızın KTÜ’den aday olması bizleri fazlasıyla memnun etti’’ diyerek sözlerine başlayan Baykal ‘’Bizim adımıza mecliste konuşacak, bizi temsil edecek insanlara her dönem ihtiyacımız olduğu gibi, yaklaşan yeni dönemde de ihtiyacımız var. Üniversite 60 bin nüfusa sahip bir kurum ve bu kurumun kesinlikle en az bir vekille mecliste temsil edilmesi gerekir. Bu temsiliyet nüfusun demokratik temsili, üniversitenin taleplerinin merkezi yönetimde karşılık bulması, üniversite-şehir ya da sanayi işbirliğinde katkı yapacak milletvekilliği temsiliyeti noktasında büyük önem taşıyor. Nitekim her dönemde parlamentoda bir temsilcimiz bulunmuştur. Yeni dönemde olmaması büyük bir hata olur. Sizin gibi yakinen tanıdığımız bir arkadaşımızın bu görevi layıkıyla yerine getireceğine inanıyoruz ’’ dedi.

Daha sonra Üniversitenin son dönemde attığı yenilikçi adımlardan bahsede ikili Teknolojiden ve TÜBİTAK Projelerinden konuştu.

Prof. Dr. Ahmet Ulusoy’un Üniversitede çok nitelikli özgeçmişe sahip olan hocaların teknolojik proje üretmelerinin teşvik edilmesi gerektiğini söylemesi üzerine Rektör Baykal ‘’Üniversitemizin öncelikle projeye alışması gerekiyordu ve şuana kadar bu yolda iyi adımlar atıldı, proje kültürü oluşmaya başladı bundan memnuniyet duyuyoruz. Türkiye’deki üniversiteler arasında Tübitak projeleri noktasında 8. sıraya yükselmemiz, aldığımız mesafeyi açık olarak göstermektedir. Sonraki aşama ise bilimsel araştırma sonucu ulaşılan bulguları teknolojik ticari ürüne dönüştürmek olacaktır” dedi. 

Son derece samimi bir ortamda geçen sohbet karşılıklı iyi niyet ve KTÜ Rektörünün hayırlı olsun temennisiyle tamamlandı.