KTÜ Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Var ile birlikte gelen öğrenciler Cumhuriyet Meydanı ile ilgili çalışma yaptı. Meydanın resimlerini çeken öğrenciler vatandaşla görüşerek bilgi alışverişi yaptı.
Daha sonra Buhara Restoran'da bölüm başkanı ve öğrencilerle bir araya gelen Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Bafra'mızın ırmak seddesi üzerinde ve o alanda, insanlarımızın dinlenebileceği sosyal bir alan oluşturma çalışmalarına başladık. KTÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencilerinin daha önceden hazırladığı projelerden yararlanacağız. Irmağın ıslah çalışmaları da başladı. Hem ırmak seddesi ile ilgili hem de yaklaşık 350 dönümlük alanda piknik ve dinlenme alanı olarak bütün sosyal tesislerin olabileceği, Bafra'nın geçmişinde önemli yeri olan panayırların günümüze uyarlanması için fuar alanı, doğal havuzlar ve kanallar, dinlenme alanları, lokantalar, amfi tiyatrolar, otel gibi bu alanda Bafra'mızda eksikliğini hissettiğimiz sosyal donatıları orada Bafralılarla paylaşacağız. Bu proje ile birlikte Baframızın suyla buluşmasını sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Prof. Dr. Mustafa Var ise, "KTÜ Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü olarak her yıl öğrencilerimize değişik yerlerde çalışmalar yaptırıyoruz. Genelde çalışmalarımızı Trabzon ve çevresinde yaptırmamıza rağmen bu yıl Bafra'da benzer bir çalışma yapma gereğini hissettik. Baframıza da bir hizmetimiz olsun istedik. Bizler genellikle fikir projeleri üretiyoruz. Daha önce 28 öğrencimizle birlikte Bafra'ya geldik ve çalışmalar gerçekleştirdik. Irmak seddesi ile ilgili bir takım projeler hazırladık şimdi ise Cumhuriyet Meydanı ile ilgili çalışmalarımız olacak ve mayıs ayı sonunda teslim edilecek. Bizler Bafra'da yetiştik, Bafra'da büyüdük, bizlere Bafra'nın verdiği çok şeyler var. Bizler de eğer çok ufak bir parça karşılık verebilirsek çok mutlu oluruz" diye konuştu.