REKTÖR ÖZEN TARAFSIZ DEĞİL
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Özcan, bir birinden çarpıcı açıklamalara imza attı. Rektörlük seçimlerinde KTÜ’nün mevcut Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen’in tarafsız kalmamakla suçlayan Özcan, “Prof. Dr. İbrahim Özen tarafsız kalmıyor. Duyumlarıma göre bir adaya açık destek veriyor. Bu durum bence üniversite rahatsızlık yaratıyor. Öğretim üyeleri özgür olmak zorunda.  Bu makamlar kimsenin babasının malı değil. Bu makamlarda herkes devlet adına görev yapıyor. O görev süresi içerisinde herkes tarafsız olmalıdır” dedi.


YANDAŞ VE KARŞIT ÖĞRETİM ÜYESİ
“Üniversitede, Yandaş öğretim üyeliği, karşıt öğretim üyeliği gibi olgulara kesinlikle müsaade edilmeyecek” diye sözlerine devam eden  Prof. Dr. Özcan, “Liyakatın, akademik başarının temel değer olduğu bir üniversite ortamı oluşturulacaktır” diye konuştu.
Özgürlük olgusuna sürekli vurgu yapan Özcan, “Özgürlükten benim ne kastettiğim aşikar. En önemlisi yandaş ve karşıt öğretim üyeliği… Böyle bir şey kesinlikle olmamalı. Kimse kimseye ipotek koyamaz. Herkes haddini bilmelidir. Öğretim üyeleri ve diğer tüm personel baskılardan uzak bir çalışma ortamında tutulacak ve bilimsel özgürlük sonuna kadar desteklenecektir” ifadelerine yer verdi.

KTÜ 2020’YE FORMATLANACAK
KTÜ’de 24 yıl önce göreve başladığını kaydeden Özcan, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu seçim sürecinde 1. Dönem rektör olan kişi, 2. Dönem oylarını yüzde yüz artırarak yeniden rektör olmaktadır. Yani 2. Dönem rektörlük seçiminde adete bir oy patlaması yaşanmaktadır. Bu oy patlamasının nedenleri çok manidardır. Alınan yüksek oranda oya rağmen üniversitemizin akademik başarısında kayda değer bir artış olmamıştır”
KTÜ’nün Türkiye’de 4. en eski üniversite olduğuna dikkat çeken Özcan, “KTÜ 2020’li yıllar için formatlanmalı. Türkiye’nin en önde gelen üniversitelerinden biri olmalı. Amacımız KTÜ’yü Türkiye’nin ilk 10 üniversitesi arasına sokmaktır” dedi.


REKTÖR, REKTÖRLÜK BİNASINDA OTURMAYACAK
Rektör seçilmesi durumunda üniversite bir dizi yenilikte getireceğini ifade eden Özcan, bunları şu şekilde açıkladı: 
“Bir sonraki seçimlere öğretim görevlileri ve öğrenci temsilcilerinin de katılımlarının olması için gerekli düzenlemeler yapılacaktır. Aynı şekilde dekanlar ve enstitü müdürlerini de liyakat ve akademik başarısı esas alınarak seçimlerde belirlenmesi sağlanacaktır. Liyakat ve çalışkanlık üretim ve başarı mutlak suretle ödüllendirilecektir.
Rektörlük konutu olarak kullanılan bina sosyal içerikli tesis haline getirecek, rektörde öğretim üyeleriyle aynı statüde ki lojmanda oturacaktır.


KURULUŞ ETKİNLİKLERİ ABARTIDAN UZAK KUTLANACAK
Rektörlük makamı herkese heran açık bir şekilde tutulacak ve buna dair çalışma düzeni sağlanacaktır.


devamı 2.sayfada...


Bilim dalı ve anabilim dallarının aldıkları akademik kurul kararlarına ve işleyişe yukarıdan kesinlikle bir müdahale olmayacaktır. İsraftan kaçınılacak her türlü tadilat onarım bakım işleri titizlikle ve komu menfaati kollanacak öncelikle sırasına göre yapılacaktır.
Üniversitemizde lüks sayılabilecek hiçbir işe kaynak aktarılmayacaktır.
İhtiyaç fazlası lüks makam araçları kesinlikle kullanılmayacak, gerektiğinde kamu ihtiyacı için başka kamu kurumlarına devredilecektir.
Her yıl yapılmakta olan abartılı KTÜ Kuruluş Şenlikleri adına yaraşır abartıdan uzak saygınlık ölçüleri içerisinde yapılacaktır.



Prof. Dr. Fahri Özcan kimdir?

Prof. Dr. Fahri Özcan 1956 yılında Giresun’da doğdu. İlk, orta ve Lise eğitimini Giresun’da tamamladı. 1980 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi’nde ihtisasa başladı. 1986 yılında uzman olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne atandı.
1987 yılında Erzurum Mareşal Fevzi Çakmak Askeri Hastanesi’nde askerlik hizmetini tamamladı. Kasın 1987 yılında KTÜ Tıp Fakültesi Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi’nde kurucu öğretim üyesi olarak göreve başladı. 1992 yılında doçent oldu. Daha sonra bilgi ve deneyim için yurt içinde ve yurt dışında bir çok merkezde çalışmada bulundu. 2g004 yılında Profesör olarak atandı. Kalp ve Damar Cerrahisi ile Vaksüler Cerrahisi Dernek üyelikleri vardır.
Kurucu Öğretim üyesi olarak 1987 yılından 2011 yılının sonuna kadar aralıksız 24 yıl Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürüttü. Çok sayıda uzmanlık öğrencisi yetiştiren Doktor Özcan evli ve 3 çocuk babasıdır.


KAYNAK: