Özel Üniversitelere Kaçış Var
KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, tercihte kaybedilen % 5’lik oranı öğretmenlik hakları elinden alınan Temel Bilimler Fakülteleri’ne ve öğrencilerin ikinci öğretime karşın aynı puanlarda seyreden özel üniversiteleri tercih etmelerine bağladı.

Öğrenci Artık Ciddi Tercih Yapıyor
BAYKAL, “Temel Bilimler ve ikinci öğretim dışında hemen tüm bölümlerde doluluk oranı % 100’e yakın seyrediyor. Veriler net olmamasına rağmen öğretmenlik hakları elinden alınan Fen Fakülteleri’nde büyük tercih düşüşleri var. Belli ki öğrenciler iş garantisi arayışında” dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi bu yıl da bölgede en yüksek oranda tercih edilen üniversite oldu. Tercih oranının % 95’lere ulaştığı KTÜ’de öğrenci sayısının 55 binin üzerine çıkması bekleniyor. Tercih oranında üniversite kadar marka kent olan Trabzon isminin de etkili olduğu biliniyor.KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, tercihte kaybedilen % 5’lik oranı öğretmenlik hakları elinden alınan Temel Bilimler Fakülteleri’ne ve öğrencilerin ikinci öğretime karşın aynı puanlarda seyreden özel üniversiteleri tercih etmelerine bağladı. BAYKAL, “Temel Bilimler ve ikinci öğretim dışında hemen tüm bölümlerde doluluk oranı % 100’e yakın seyrediyor. Veriler net olmamasına rağmen öğretmenlik hakları elinden alınan Fen Fakülteleri’nde büyük tercih düşüşleri var. Belli ki öğrenciler iş garantisi arayışında” dedi.

KTÜ’de tercih oranının % 100’lerde seyretmesi gerektiğini kaydeden Baykal, “Rektör adaylığım sırasında vadettiğimiz gibi bölümlerde yeni düzenlemeler yapacağız. Öğrencinin geleceğini ümitvar görmediği bölümler var. YÖK’le de temasa geçerek bu bölümler üzerinde bir uygulama düşünüyoruz. KTÜ, çok eski bir üniversite olduğu için, çok eskiden kurulan ve bir zamanlar cazip olan fakülteler ya da bölümler zamanla cazibesini yitirebiliyor. Yeni üniversitelerde bu bölümler yok. Bu bakımdan yeni bir planlama yapmak gerekiyor. Ancak KTÜ’ye giriş puanlarında yükselme olduğunu söyleyebiliriz. KTÜ’de kaliteli eğitimi hedef alan bir çalışma yapacağız. İnşallah bunu başararak KTÜ’nün marka değerini daha üst seviyelere çıkaracağız” dedi.