Hannover Tıp Fakültesi'nde yaklaşık dört aydır yatan Haktan'ın durumu hakkında bilgi veren, Trabzon'un Vakfıkebir ilçesine bağlı Rıdvanlı Köyü nüfusuna kayıtlı Baba Mustafa Hacıfettahoğlu, "Oğlumu aşırı öksürük nedeniyle doktora götürdük. Hastanede yapılan muayenede boğazında ve ayaklarında toplu iğne başı büyüklüğünde küçücük kırmızı lekelerin olduğu doktorlar tarafından tespit edildi. Hastanede yapılan kan tahlilleri sonucunda oğlumuzda 'sarı kan eksikliği' tespit edildi. Doktorlar nadir bulunan bir hastalık olduğunu söyledi." diye ifade etti.

Baba Hacıfettahoğlu, yaptığı açıklamada, 15 aylık Haktan'ın boğazında ve ayaklarında toplu iğne başı büyüklüğünde küçük kırmızı lekelerin morarmaya ve vücudunu sarmaya başladığını söyledi. Baba Hacıfettahoğlu, şöyle dedi:

"Ağız ve burnundan zaman zaman kan geliyor. Doktorların dediğine göre kanamaların olduğu sırada ateşi de yükselirse çocuğu kaybetme olasılığımız oldukça yüksekmiş. İleride karaciğer yetmezliğine de yol açacağı söyleniyor."

Çok zor günler geçirdiklerini söyleyen anne Selvi Hacıfettahoğlu ise şunları söyledi: "Dört aydan beri oğlumla beraber hastanenin odasından salona dahi çıkamadık. Umudumuzu kesmiş değiliz. Şimdilik tek çare lösemililere uygulanan yöntem diyorlar. Bunun için uygun doku bulunması gerekiyor."
Anne ve baba Hacıfettahoğlu, Haktan için Hannover Leibniz Üniversitesi'nde Alman Kemik İliği Bankası (DKMS) katkılarıyla kan bağışı organizasyonu düzenlediklerini söyledi. Anne Hacıfettahoğlu, "Kampanyada, 21 Ocak 2012 tarihinde 11.00 ile 17.00 saatleri arasında toplanacak olan kanlar Haktan'a ve Haktan gibi hastaların hizmetinde kullanılacaktır. Bize 01772362001 nolu telefon numarasında ulaşabilirsiniz. Bu kampanyada, Türkiye ve Trabzonlu hemşehrilerimizden yardım bekliyoruz." dedi.