Rize'nin Ardeşen ilçesinde önceki gün çıkan yangın sonucu hayatını kaybeden 5 yaşındaki Hanife Kıyıcı toprağa verildi.

Rize'nin Ardeşen İlçesinde önceki gün meydana gelen yangından son anda sağ kurtarılan ancak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Hanife Kıyıcı (5) son yolculuğuna uğurlandı. İlçeye bağlı Manganez köyünde kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığına defnedilen minik Hanife dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş, Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan'ın da katıldığı cenaze törenine çok sayıda vatandaşta katılarak namazda saf tutarken, anne Ayten Kıyıcı ağıtlar yaktı. Cenazede ayrıca minik Hanife'nin minik arkadaşlarının da tabutun yan tarafında oturarak dua etmesi duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Deniz Mahallesi Atatürk Caddesi'ndeki 5 katlı binanın giriş katında yer alan Hüseyin Kıyıcı'ya ait yapı malzemeleri atölyesinde, önceki gün çıkan yangında, binanın en üst katındaki dairede mahsur kalarak dumandan etkilenen Kıyıcı'nın iki çocuğundan Hanife Kıyıcı (5) tedavi gördüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde dün yaşamını yitirmişti.

Hüseyin Kıyıcı'nın aynı yangında dumandan etkilenen diğer çocuğu Barış Kıyıcı'nın (8) tedavisi, Rize'deki Kaçkar Devlet Hastanesi'nde sürdürülüyor.

BELEDİYE BAŞKANI İSTİFAYA ÇAĞRILDI

Yangın sırasında yetersiz kaldığı gözlenen Ardeşen Belediyesi'ne ait itfaiye aracıyla ilgili çıkan tartışmalar ise yeni bir boyut kazandı. Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan'ın sorumlu tutulduğu olayda Ardeşen Belediyesi'nin Muhalif Belediye meclis üyeleri Başkan Sinan'ı istifaya çağırdı. CHP'li Önder Saraloğlu ile Gülsüm Hasanoğlu Atagün,

MHP'li Tolga Karaca, DP'li Halil Ataseven ile Mehmet Çiçekli'nin adına bir açıklama yapan CHP'li Belediye meclis üyesi Saltuk Deniz, "Belediye meclis toplantılarımızda defalarca itfaiye aracı ve ekibi ile ilgili ihtiyaçları dile getirmemize rağmen bu konuda hiç yol alınamadı. İlçemizde hayatını kaybeden Hanife Kıyıcı evladımızın ölümünden muhalif belediye meclis üyeleri olarak sorumluluk duyuyoruz. Biz bu vesile ile Ardeşen Belediye Başkanı Sayın Mümtaz Sinan'ı istifaya davet ediyoruz. Sorumluluk hisseden, vicdanı olan, halkına saygısı olan bir idarecinin yapması gerekeni yapmasını bekliyoruz. Tüm Ardeşen halkının, sivil toplum kuruluşlarının, siyasi partilerin, istifa çağrımıza destek vermesini, soruna sahip çıkmasını, takipçi olmasını, yeni bir facianın yaşanmadan sorunu sahiplenmesini umuyoruz" dedi.

BÖLGE İTFAİYESİ KURULACAK

Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan ise yaptığı açıklamada tek bir belediye olarak itfaiye ekibi kurmasının maddi anlamda imkansız olduğunu ifade ederek, "Bölge ilçelerimiz Fındıklı, Pazar ve Tunca beldesinin ortak olduğu bölge itfaiyesini kurma çalışmalarına başladık. Merkezi Ardeşen'de olacak olan bölge itfaiyesi her türlü teçhizat ve ekibi ile yangınlara müdahalede etkili olacak. Bölgenin en büyük problemleri arasında yatan bu sorunu gidereceğiz" ifadelerini kullandı.