Kent merkezindeki Tuzcuzade Mahalesi'nde oturan ve İŞKUR'un uyguladığı "Toplum Yararına Çalışma Programı" kapsamında, Bayburt'ta bir ilköğretim okulunda çalışıp ailesinin geçimini sağlamaya çalışan Ali Sivlim, yaptığı açıklamada, 14 yaşındaki kızı Mukaddes'in 5 aylıkken spastik engelli ve epilepsi (sara) hastası olduğunu öğrendiklerini söyledi.

Bu süreden beri küçük Mukaddes'in tedavisi için sürekli Ankara'ya gittiklerini belirten baba Sivlim, son bir buçuk yıldır ise ekonomik sorunları yüzünden başkente giderek kızının tedavisini ve kontrollerini yaptıramadığını anlattı.

Küçük Mukaddes'in damağındaki ve dişindeki bozukluk yüzünden de tedavi edilmesi gerektiğini ifade eden baba Sivlim, "Maddi imkansızlıktan dolayı onu da yaptıramadık" ifadesini kullandı.

İşinin geçici olduğunu ve düşük ücret aldığını dile getiren Sivlim, "Burada asgari ücretle çalışıyorum. Aldığım para hem evimizin geçimine hem de kızımın tedavi masraflarına yetmiyor. Önceki yıllarda kızımın tedavisi için çok borçlandım. Bu borçlarımı da ödeyemiyorum. Mağdur durumdayız" dedi.

14 Yıldır Anneye Bağımlı Yaşam

Küçük Mukaddes'in annesi Hatice Sivlim ise kızının, hastalıkları yüzünden yürüyemediğini, konuşamadığını ve damak bozukluğu olduğu için yemek yemekte güçlük çektiğini belirterek, "Keşke yemek yiyebilse. Onu da yapamıyor. Kızımı sadece sıvı gıdalarla besleyebiliyorum. Damak bozukluğu olduğu için çenesini kullanamıyor. Tedavi için randevu almıştık maddi imkansızlıklar yüzünden götüremedik" diye konuştu.

Kızının 14 yıldır tamamen kendisine bağımlı olduğunu ifade eden anne Sivlim,

"Kızımın bütün ihtiyaçlarını ben karşılıyorum. 14 yıldır spastik engelli ve sara hastası olan kızımı son bir buçuk yıldır ekonomik sıkıntılarımız yüzünden hastaneye götüremiyoruz. Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz" dedi.

Hatice Sivlim Mukaddes'in yanı sıra Mikail (17) ve Miraç (6) isimli 2 çocuğu daha bulunduğunu, onların sağlık sorunu olmadığını sözlerine ekledi.