Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından; gençlerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla eğitim ve kültür alanında yapılabilecek faaliyetleri planlamak, gençlerin bilim, sanat ve kültür alanlarına ilgisini arttırmaya yönelik faaliyetler yürütmek ve bu kapsamda yürütülen faaliyetleri desteklemek amacıyla "Kuşaklar Buluşuyor" inceleme, araştırma ve belgeleme yarışması düzenlendi.

Yarışma kapsamında gençler; sanatsal, kültürel, geleneksel ve tarihi değerleri ile yaşanmış fakat yazılmamış hayat öyküleri hakkında kültür mirasçıları, yaşlıları yaşadıkları köyde veya kentte ziyaret edecekler. Bu ziyaretler esnasında yüz yüze görüşmelerinden elde edecekleri bilgileri, yaşlıları içlerinde bulundukları çevre ile beraber gözlemleyerek veya köylerde yaşayan gençlerin kentleri ve kent yaşamlarını gözlemlemeleri sonucunda izlenimlerini paylaşarak özgün eserler meydana getirecekler.
Başvuruluları başlayan yarışmada eserlerin teslimi için son tarihin 1 Mart 2013 olduğu, ayrıntılı bilginin Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın web sitesinden öğrenilebileceği bildirildi.